Τους τελευταίους μήνες έχει διαβάσεις ότι τα συνδικάτα της Skoda αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ιδέα μεταφοράς της παραγωγής της Superb εκτός Τσεχίας, και δη στο Emden της Γερμανίας, εκεί που παράγεται το Passat.

Αυτή είναι μια ιδέα της VW, καθώς η τελευταία είναι ενοχλημένη από την ποιότητα των μοντέλων της Skoda, και θέλει να τα κάνει λιγότερο ανταγωνιστικά. Ένας από αυτούς είναι η μεταφορά μέρους της παραγωγής τους από την Τσεχία στην Γερμανία, έτσι ώστε να αυξηθούν οι τιμές τους, λόγω του μεγαλύτερου κόστους παραγωγής.

Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αναφέρουν ότι η VW εξετάζει να μεταφέρει την παραγωγή του Passat στη Τσεχία, έτσι ώστε να ελευθερωθεί χώρος στο εργοστάσιο του Emden για την μετάβαση του στην ηλεκτρική εποχή. Πιο συγκεκριμένα, το Passat είναι πιθανό να παράγεται στο εργοστάσιο της Skoda, στην πόλη Kvasiny, εκεί που συναρμολογείται και το Superb, με το οποίο μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη.

Το VW Group αναζητά μέρος στην Ευρώπη για ένα τρίτο εργοστάσιο της Skoda, διότι τα δύο της τελευταίας στην Τσεχία λειτουργούν ήδη κοντά στο δυναμικό τους όριο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βουλγαρία και η Τουρκία είναι πιθανές τοποθεσίες.