Σε δημοπρασία η Ferrari 275 GTB prototype

Σχετικά άρθρα

Στο Scottsdale της Αριζόνα στα μέσα του επόμενου μήνα ο οίκος δημοπρασιών Gooding & Co έχει αναλάβει την δημοπράτηση αυτής της μοναδικής Ferrari 275 GTB.

Πρόκειται για το πρωτότυπο της 275 GTB που κατασκεύασε η Ferrari το 1964 και συμμετείχε στο Rally του Μόντε Κάρλο την ίδια χρονιά, προκειμένου να αποκτήσει το απαιτούμενο feedback.

Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο δια χειρός Pininfarina, έχοντας αλουμινένιο σώμα. Έχει αριθμό πλαισίου 06003 και ήταν η πρώτη Ferrari παραγωγής που διέθετε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Λόγω της συμμετοχής του στον αγώνα, φέρει επιπλέον φωτιστικά σώματα στη γρίλια, παχύτερο παρμπρίζ, διαφορικό με λειτουργία κλειδώματος, διαφορετικό καπό, επιπλέον υαλοκαθαριστήρα και διαφορετικούς καθρέπτες.

Τα τελευταία 25 χρόνια βρισκόταν στο γκαράζ ενός συλλέκτη ο οποίος πλέον αποφάσισε να το πουλήσει. Εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 6 και 8 εκατ. δολαρίων (5,3 και 7 εκατ. ευρώ)

ΠηγήGoodingco

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Αυτή η Porsche 911 Sport Classic πουλήθηκε για 478.000 δολάρια

Πριν σχεδόν δύο χρόνια η Porsche παρουσίασε την 911 (992) Sport Classic, περιορίζοντας την παραγωγή της σε 1.250 μονάδες. Η ειδική έκδοση του θρυλικού...
Autoblog.gr