Στις αρχές του χρόνου, η Καλιφορνέζικη Superformance έκανε γνωστό ότι πήρε την έγκριση από την Ford για να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή το Ford Shelby GR-1, το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2005, και σήμερα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα που θα φοράει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Robb Report, ο Lance Stander, διευθύνων σύμβουλος της Superformance, αποκάλυψε ότι η έκδοση παραγωγής του Ford Shelby GR-1 δεν θα τροφοδοτείται από το αρχικό αλουμινένιο V10 6,4-λίτρων κινητήρα, αλλά από έναν κομπροσοράτο V8, ο οποίος θα έχει συγγένεια με αυτόν που φοράει το νέο Shelby GT500, με την απόδοσή του να είναι πάνω 700 άλογα.

Ο Stander δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί τελικά αυτός ο κινητήρας, καθώς η Ford δεν έχει σήμερα κάποιον V10 στο ράφι της. Όσον αφορά το κιβώτιο, αυτό θα είναι το ίδιο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο της Tremac, που υπάρχει στο Shelby GT500, αλλά ο Stander δήλωσε επίσημα ότι το GR-1 θα είναι διαθέσιμο και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο.

Τέλος, η Superformance ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή 325 κομμάτια του Ford Shelby GR-1, με τον Stander να δηλώνει ότι αρχικά θα κυκλοφορήσουν 100 έως 200 ειδικές εκδόσεις.