Η ηλεκτρική Porsche Taycan μπορεί να είναι ένα ικανοποιητικό βήμα προς έναν πιο πράσινο πλανήτη για πολλούς ανθρώπους, αλλά η Porsche πρόκειται να κάνει επιπλέον κινήσεις προκειμένου τα πάντα γύρω από την Taycan να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει για τις ανάγκες παραγωγής της Taycan, θα βοηθά στον καθαρισμό του αέρα από τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Πως θα συμβεί αυτό;

Η Porsche θα τοποθετήσει πλαίσια-πάνελ αλουμινίου με επικάλυψη διοξειδίου του τιτανίου γύρω από το εξωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με την Porsche, όταν το φως του ήλιου πέφτει πάνω στα συγκεκριμένα πάνελ, το οξείδιο του αζώτου που εκτίθεται στην επιφάνεια τους διασπάται σε νερό και νιτρικά άλατα. Αρχικά η εταιρία θα δοκιμάσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε μια επιφάνεια 126 τετραγωνικών μέτρων, επιφάνεια που είναι το ίδιο αποτελεσματική με το αν υπήρχαν 10 δέντρα στον ίδιο χώρο.

Αν η δοκιμαστική φάση κριθεί πετυχημένη, τότε η Porsche θα τοποθετήσει τέτοια πάνελ τόσο σε όλο το εργοστάσιο, όσο και σε άλλα κτίρια της. Παράλληλα η γερμανική εταιρία αναφέρει πως η παραγωγή της Taycan θα έχει απολύτως ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.