Συνεχίζοντας το “παιχνίδι” του teasarίσματος, το οποίο θα λήξει στις 5 Μαρτίου, η Renault μόλις έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video που αποκαλύπτουν το εσωτερικό του ολοκαίνουριου Clio.

Αυτό θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από 40 ημέρες, και θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο Clio είναι σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «εξέλιξης και επανάστασης», καθώς θα διαθέτει πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος, και θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη.

Περνώντας στο εσωτερικό, αυτό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, και από τις φωτογραφίες φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από μεγαλύτερες κατηγορίες της γαλλικής εταιρίας, τόσο αναφορικά με την ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία.

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η οθόνη αφής 9,3 ιντσών του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτή είναι κάθετα τοποθετημένη, με το tablet να έχει κοίλη οθόνη, που αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, βελτιώνοντας την ορατότητα της οθόνης. Είναι στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, και σε αυτή μπορείς να βρεις όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος.

Εκτός αυτής, το νέο Clio διαθέτει άλλη μια οθόνη, καθώς για πρώτη φορά εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τον αναλογικό. Προσφέρεται σε μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, με την δεύτερη να περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το νέο Clio πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του.

Συνεχίζοντας, η Renault αναφέρει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του, με το πλήρως ανασχεδιασμένο ταμπλό να είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα: το πρώτο επίπεδο στο άνω τμήμα του είναι καλυμμένο με αφρώδες (soft touch) πλαστικό υψηλής ποιότητας. Το δεύτερο επίπεδο είναι και αυτό καλυμμένο με μαλακό πλαστικό, ενώ προσφέρει και υψηλό επίπεδο customization. Τέλος, το κατώτερο τμήμα του ταμπλό φιλοξενεί πιο χρηστικά στοιχεία, όπως το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Το νέο τιμόνι έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις, κάνοντας χρήση ενός πιο συμπαγούς μοντέλου αερόσακου, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, βελτιώνοντας έτσι την οπτική επαφή του οδηγού στο ταμπλό και τις πληροφορίες του πίνακα οργάνων. Η κεντρική κονσόλα αποτελεί ακόμα ένα δομικό στοιχείo του «Smart Cockpit» του νέου Clio.

Είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, έτσι ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση της εργονομίας. Η επένδυση της κεντρικής κονσόλας μπορεί να προσωποποιηθεί ανάλογα το θέμα του εσωτερικού διακόσμου, ενώ διαθέτει και μια διακοσμητική λωρίδα κρυφού φωτισμού στο άκρο της, ενώ τέλος περιλαμβάνει και βάση ασύρματης φόρτισης smartphone.

Τα καθίσματα του νέου Clio προσφέρουν καλύτερη στήριξη, αφού διαθέτουν μεγαλύτερη έδρα, και σχήμα που «αγκαλιάζει» καλύτερα το σώμα. Η Renault αναφέρει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών, ακριβώς όπως και με το ταμπλό, με τα καθίσματα να συμβάλουν με τη σειρά τους στην γενικότερη αναβάθμιση της απτής ποιότητας στο εσωτερικό.

Η γαλλική εταιρία σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το νέο Clio σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, αξιοποιώντας ένα εύρος πακέτων εξατομίκευσης, για την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό, τις επενδύσεις στις πόρτες, το τιμόνι και τα υποβραχιόνια. Συνολικά υπάρχουν 8 θέματα εσωτερικής διακόσμησης, τα οποία αξιοποιούν ακόμα και τα χρώματα στις γραμμές του ταμπλό ανάμεσα στους αεραγωγούς. Παράλληλα, το νέο Clio προσφέρεται και με κρυφό φωτισμό, σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις.

Κλείνοντας, το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault “Drive the Future (2017-2022)”, που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα του. Το νέο Clio θα είναι το 1ο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.
  • Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Renault Clio αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.
  • Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Renault Clio είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.