Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της στοιχεία για το 4ο τρίμηνο του 2018, υποβαθμίζοντας την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της, λόγω της πτώσης των πωλήσεων της, κυρίως στις ΗΠΑ, την ώρα που αντιμετωπίζει και τις συνέπειες της σύλληψης και απόλυσης του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn.

Η Nissan σημείωσε ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη ύψους 450 δισ. γεν (4 δισ. δολαρίων) για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, μειωμένο κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 17% χαμηλότερα από προηγούμενη πρόβλεψη της (500 δισ. γιεν).

Περικόπτει δε τον στόχο πωλήσεων σε όλες τις βασικές της αγορές, συμπεριλαμβανομένων της ιαπωνικής, της κινεζικής, της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής. Οι αναλυτές προέβλεπαν, αντιθέτως, κέρδη 523 δισ. γεν. Η Nissan αναμένει πωλήσεις 5,6 εκατ. οχημάτων για το έτος χρήσης μέχρι τον Μάρτιο του 2019, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 5,9 εκατ.

Επίσης η ιαπωνική εταιρία, στα παραπάνω οικονομικά της αποτελέσματα συμπεριέλαβε και την καταβολή ποσού ύψους 9,2 δισ. γιεν (83,2 εκατομμυρίων δολαρίων) στο Carlos Ghosn ως αποζημίωση.