Μετά τον Daniil Kvyat, σειρά πήρε ο Nico Hulkenberg της Renault να βρεθεί στην κορυφή του πίνακα των χρόνων την τέταρτη -και τελευταία- ημέρα του πρώτου χειμερινού τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης. Ο Γερμανός, παρότι είχε μια αρκετά ήρεμη ημέρα κάνοντας μόλις 24 γύρους, κατάφερε από το πουθενά να γράψει τον ταχύτερο χρόνο που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος στη Βαρκελώνη, με 1:17.393.

Πίσω από τον Hulkenberg βρέθηκε η Toro Rosso του Alexander Albon, δείχνοντας και σήμερα τον καλό ρυθμό που είχε ο teammate του, ενώ η δεύτερη Renault, αυτή του Daniel Ricciardo, ήταν στην τρίτη θέση, αλλά και αυτός με λίγους γύρους στο “σακούλι”. Η RS19 δεν ήταν το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο της σημερινής ημέρας, αλλά η ομάδα δηλώνει ότι μάζεψε αρκετά δεδομένα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των κορυφαίων ομάδων αναφέρουν ότι οι αντίπαλες ομάδες κρύβουν τη δυναμική τους και πίσω από τους τρεις κορυφαίους, βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Mercedes, οι οποίοι μας έδωσαν μια μικρή αναλαμπή του ρυθμού που πολλοί πιστεύουν ότι κρύβεται στη W10.

Ακολούθησε στην έκτη θέση η Ferrari του Charles Leclerc, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος την δεύτερη ημέρα, με τον ταχύτερο χρόνο του να επιτυγχάνεται με τη μεσαία γόμα (C3) των ελαστικών της Pirelli, ενώ ο Hamilton ήταν με τα C4 και οι τέσσερις πρώτοι με τα πιο μαλακά C5.

Η Haas, έχοντας αντιμετωπίσει τα αρκετά θέματα αξιοπιστίας καθ’όλη τη διάρκεια των δοκιμών, σήμερα οι Kevin Magnussen και Romain Grosjean έγραψαν πάνω από 200 γύρους. Η μέρα, όμως, ήταν λιγότερο ομαλή για τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος ήταν η αιτία για να βγει κόκκινη σημαία δύο φορές στα τελευταία 10 λεπτά, όταν η Alfa Romeo C38 σταμάτησε στη μέση της πίστας. Ο Ιταλός, όμως είχε γράψει ήδη 154 γύρους σήμερα, οκτώ περισσότερους από τον Pierre Gasly της Red Bull, ο οποίος έκανε για ακόμα μια ημέρα πάρα πολλούς γύρους, δείχνοντας ότι το power unit της Honda δεν έχει προβλήματα αξιοπιστίας.

Έχοντας φθάσει αργά στη Βαρκελώνη, η Williams προσπάθησε να αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο, τόσο με τον Robert Kubica όσο και με τον George Russell, αξιολογώντας την αεροδυναμική της FW42. Η επιστροφή στην δράση για το Kubica ήταν ελαφρώς απογοητευτική, καθώς ο Πολωνός βγήκε από την πίστα δύο φορές, ενώ ταυτόχρονα εμπόδισε τόσο τον Lewis Hamilton όσο και τον Charles Leclerc σε διάφορες χρονικές στιγμές σήμερα.

Τέλος και η McLaren είχε μια θετική ημέρα, καθώς ο Lando Norris έγραψε 132 γύρους, όντας σχεδόν 1 δευτ. πιο αργός από τον πρώτο.

1Τα highlights της ημέρας

2Οι χρόνοι της ημέρας