Αυτό είναι το μονοθέσιο της McLaren που θα τρέξει ο Alonso στο Indy 500

Σχετικά άρθρα

H McLaren παρουσίασε πριν λίγα λεπτά το μονοθέσιο με το οποίο ο Fernando Alonso θα τρέξει για δεύτερη φορά στον αγώνα των 500 μιλίων στην πίστα της Indianapolis. Το μονοθέσιο του Ισπανού φέρει το νούμερο #66 και σκοπός του είναι η νίκη ώστε να κατακτήσει το ανεπίσημο Triple Crown στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δηλαδή τη νίκη στον αγώνα της F1 στους δρόμους του Μονακό, τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans, και τέλος τη νίκη στο Indy 500. Αυτό το έχει καταφέρει μόνο ο Graham Hill.

Το Indycar μονοθέσιο της McLaren κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στο κέντρο τεχνολογίας της βρετανικής εταιρίας υπό την ομπρέλα της McLaren Racing, και έχει εξελιχθεί από εξειδικευμένο προσωπικό της ομάδας. Η συμμετοχή της McLaren για το Indy 500 θα έχει την υποστήριξη της ομάδας Carlin Racing.

Το νέο αγωνιστικό φορά κινητήρα της Chevrolet, με τον Alonso να δηλώνει πως η επιλογή του κινητήρα της Chevrolet θα τον βοηθήσει στο να προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο του. Όπως θυμάσαι, η McLaren και ο Alonso συμμετείχαν στον αγώνα των 500 μιλίων της Indianapolis το 2017, σε συνεργασία με την Andretti Autosport, αλλά τελικά ο Ισπανός εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα του κινητήρα της Honda. Ο 103ος αγώνας Indy 500 θα γίνει στις 26 Μαΐου του 2019, με τον Alonso να κάνει δοκιμές στο Indianapolis Motor Speedway στις 24 Απριλίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...