Πριν δυο ημέρες, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις δοκιμές του ID R στο Nurburgring, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να σπάσει το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα στην διάσημη γερμανική πίστα.

Χθες (25/4), ο Romain Dumas βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού και σύμφωνα με προσομοιώσεις της Volkswagen Motorsport το ID R φέρεται να μπορεί να κάνει έναν γύρο κάτω από τα 5:30 λεπτά, κάτι που δίνει ελπίδες στην εταιρία για κάτι πολύ καλό.

Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring το έχει το Nio EP9, όπου τον Μάιο του 2017 είχε ολοκληρώσει έναν γύρο στην πίστα σε χρόνο 6:45.90, ενώ το ταχύτερο όχημα που έχει “γυρίσει” στην εν λόγω πίστα είναι η Porsche 919 Hybrid Evo, με χρόνο 5 λεπτών και 19,55 δευτ.

Εδώ να μου συγχωρέσεις ένα προσωπικό σχόλιο, αλλά η παντελής έλλειψη ήχου/θορύβου εκμηδενίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης του ηλεκτροκίνητου αθλητισμού. Φαίνεται εξάλλου και από το πρωτάθλημα της Formula E, που παρότι βρίσκεται στο τέλος της 5ης σεζόν και με νέα μονοθέσια, η δημοτικότητα του θεσμού εξακολουθεί να βρίσκεται στο πάτωμα, παρότι υπάρχει κάποιο θέαμα.