Στο τελευταίο επεισόδιο του Jay Leno’s Garage, ο Αμερικάνος παρουσιαστής είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια Porsche 959 και να σχολιάσει μαζί με τον Alex Grappo το πόσο μπροστά από την εποχή της ήταν.

H Porsche 959, όταν παρουσιάστηκε, ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, μιας και έπιασε το 1987 τα 317 χλμ/ώρα, αλλά έναν χρόνο μετά, το 1988, η Ferrari πήρε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκίνητου παραγωγής με την F40 και τα 322 χλμ/ώρα τελικής της ταχύτητας.

Συνολικά 337 μονάδες της 959 κατασκεύασε η Porsche με το αυτοκίνητο να φορά τον 2,85 λίτρων, επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα με υδρόψυκτες κυλινδροκεφαλές και αερόψυκτο μπλοκ που με τη βοήθεια δύο σειριακών turbos, αποδίδει 450 άλογα. Η ισχύς περνά στον δρόμο από ένα 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο και το πιο προηγμένο προηγμένο, ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης στο κόσμο, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Το αμάξωμα της 959 είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα αλουμινίου και Kevlar, το πάτωμα από Nomex και οι ζάντες από κράμα μαγνησίου. Διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τετρακάναλο ABS και πάρα πολλά άλλα.