Στο φετινό Worthersee meeting η Volkswagen θα παρουσιάσει δύο πρωτότυπα Golf, τα Golf GTI Aurora και Estate FighteR απόδοσης 380 και 400 ίππων αντίστοιχα.

1Golf GTI Aurora

Το Golf GTI Aurora βασίζεται στο GTI, είναι βαμμένο στα χρώματα Nardo Gray, Deep Black Pearl Effect και Mint Green, είναι διθέσιο και διαθέτει μια ειδική συσκευή ολογράμματος στο πορτμπαγκάζ. Το ολόγραμμα είναι λειτουργικό και ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το ηχοσύστημα μέσω ειδικών γαντιών ή/και χειριστηρίων.

Το ηχοσύστημα είναι απόδοσης 3.500 watt, ενώ δεδομένα του κινητήρα και του αυτοκινήτου, προβάλλονται ταυτόχρονα τόσο στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όσο και σε ένα tablet.

Μηχανικά ο 2,0-λιτρος TSI κινητήρας αποδίδει 380 άλογα και συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

2Golf Estate R 4Motion FighterR

Το Golf Estate R 4Motion FighterR φορά ον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 400 ίππων και συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το πλάτος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 6 εκατοστά, διαθέτει φώτα στην οροφή και στη μάσκα και θα λειτουργήσει ως αυτοκίνητο ασφαλείας σε διάφορα αγωνιστικά events στην πίστα του Sachsenring.

Είναι βαμμένο στα χρώματα Crystal Silver, Nardo Gray, Misano Red και Piano Black και στην οροφή υπάρχει μια κάμερα 360 μοιρών, που στέλνει το video που καταγράφει στο περίπτερο της εταιρίας στο Sachsenring, με τους επισκέπτες να μπορούν να τον δουν μέσω VR γυαλιών. Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα, αναβαθμισμένο σύστημα ήχου όπως και δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις με κόκκινες ραφές.