Η Renault ανακάλυψε 11 εκατ. ευρώ αμφισβητούμενα έξοδα που σχετίζονται με τον Ghosn

Σχετικά άρθρα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault, η γαλλική εταιρία έκανε γνωστό πως εσωτερικός έλεγχος βρήκε 11 εκατ. ευρώ αμφισβητούμενα έξοδα που σχετίζονται με τον Carlos Ghosn, μέσω της Renault-Nissan B.V (RNBV) που εδρεύει στην Ολλανδία.

Η Renault προτείνει κοινή νομική δράση Renault-Nissan στην Ολλανδία, ενώ ζητά από τον Ghosn να επιστρέψει ένα ποσό των χρημάτων αυτών, χωρίς να αναφέρει το ύψος αυτού.

Ο έλεγχος της εταιρείας RNBV διαπίστωσε ελλείψεις σε ότι αφορά την δημοσιονομική διαφάνεια και τις διαδικασίες για την παρακολούθηση των δαπανών. Ανάμεσα στα αμφισβητήσιμα έξοδα βρίσκονται αεροπορικά ταξίδια του Ghosn, προσωπικές δαπάνες και δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Στις σχετικές ειδήσεις, στην ίδια συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της Γαλλικής εταιρίας ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την εξέταση την πρότασης της FCA. Το Δ.Σ θα συνεδριάσει ξανά σήμερα το βράδυ προκειμένου να “συνεχίσει να μελετά με ενδιαφέρον” την πρόταση συγχώνευσης της FCA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...