Η Toyota συμφώνησε με την BYD ώστε να αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες για την αγορά της Κίνας. Η νέα συνεργασία περιλαμβάνει σεντάν και SUV μοντέλα, τα οποία θα πωλούνται με τα σήματα της Toyota πριν από το 2025.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Toyota συνεργάστηκε με την Contemporary Amerex Technology Co Ltd (CATL), προκειμένου να την προμηθεύει με μπαταρίες για τα υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota είναι η ηλεκτρική έκδοση του C-HR το οποίο θα πωλείται μόνο στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας από το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ θα ακολουθήσει ένα διθέσιο μοντέλο πόλης με μέγιστη ταχύτητα τα 60 χλμ/ώρα και αυτονομία 100 χλμ ανά φόρτιση. Και αυτό θα πωλείται αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

Στόχος της Toyota είναι το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της το 2025 να αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα. Τα σχέδια περιλαμβάνουν των πώληση 4,5 εκατ. υβριδικών αυτοκινήτων και 1 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικών και αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου.

Από το 2020, η Toyota θα βγάλει στην αγορά τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με τα έξι εξ’αυτών να πωλούνται παγκοσμίως και να βασίζονται στην e-TNGA πλατφόρμα, την ηλεκτρική έκδοση της TNGA πλατφόρμας της εταιρίας. Τα αυτοκίνητα θα είναι SUV, crossover, sedan και πολυμορφικά.