Η Aston Martin έδωσε ορισμένες νέες πληροφορίες για την DBX, το πρώτο της SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Δεκέμβριο. Το μοντέλο θα προσφέρεται με τον V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων με 700 Nm ροπής και θα γίνει έτσι το δυνατότερο V8 αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρίας. Εκτός από τον V8 κινητήρα, θα υπάρχει διαθέσιμος και ένας V12.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται πως τα πρωτότυπα DBX που έχουμε δει κατά καιρούς στο Nurburgring, έχουν καταφέρει να σημειώσουν χρόνο κάτω των 8 λεπτών στη γερμανική πίστα, ενώ τονίζει πως στρίβει το ίδιο καλά με τις Vantage και φρενάρει όπως η DBS Superleggera. Η DBX θα έχει τελική ταχύτητα άνω των 290 χλμ/ώρα και περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτή θα μάθουμε τον Δεκέμβριο.

Στις σχετικές ειδήσεις η Aston Martin συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια από ένα ομολογιακό δάνειο, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για τη ρευστότητά της, θέλοντας να προστατευτεί από τις επιπτώσεις του Brexit, ενώ μέρος τους θα χρησιμοποιηθούν και για την κατασκευή της DBX.