Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Σχετικά άρθρα

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι από τους μεγαλύτερους της παγκόσμιας βιομηχανίας και αυτοί είναι οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο των αυτοκινήτων.

20. Wang Chuan-Fu


Ο 53χρονος σήμερα Wang Chuan-Fu είναι ο ιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος της κινεζικής BYD, έχοντας περιουσία 4,11 δισ. δολαρίων.

19. Chung Mong-Koo

Ο 81χρονος Chung Mong-Koo είναι ο πρόεδρος του Hyundai Motor Group, έχοντας σήμερα προσωπική περιουσία 4,5 δισ. δολαρίων. Το 2007 καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 110,5 εκατ. δολαρίων από την Hyundai, την Kia και άλλες θυγατρικές του ομίλου, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για διάφορους πολιτικούς σκοπούς. Το 2008 ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Lee Myung Bak, τον συγχώρησε, αποσύροντας τις κατηγορίες.

18. Ernie Garcia

Ο Ernie Garcia είναι αυτός που διαχειρίζεται την Carvana, μια online εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η περιουσία του ανέρχεται στα 4,93 δισ. δολάρια.

17. Katharine Rayner

Η 74χρονη Katharine Rayner είναι η εγγονή του ιδρυτή της Cox Automotive, James Cox. H προσωπική της περιουσία ανέρχεται στα 5,18 δισ. δολάρια.

16. James Cox Chambers

\

Ο 62χρονος James Cox Chambers είναι ο ξάδερφος του James Kennedy. Κατέχει το 21,6% της Cox Automotive και το 16% της Cox Enterprises. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 5,18 δισ. δολάρια.

15. Margaretta Taylor

Η 7χρονη Margaretta Taylor είναι η εγγονή του James Cox και ξαδέρφη του James Kennedy. Κατέχει το 16% της Cox Enterprises και το 21,6% της Cox Automotive που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα Kelley Blue Book και Autotrader.com. Η περιουσία της ανέρχεται στα 5,18 δισ. δολάρια.

14. Rahul Bajaj

O 81χρονος σήμερα Ινδός Rahul Bajaj, είναι ο ιδιοκτήτης της Bajaj Finance Ltd, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής τρίκυκλων μοτοσυκλετών. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 5,2 δισ. δολάρια.

13. Quek Leng Chan

Ο Μαλαισιανός Quek Leng Chan είναι σήμερα 76 ετών και έχει συμφέροντα σε αρκετές δημόσιες εταιρίες της Μαλαισίας, όπως στο Guoco Group, στην Hong Leong Financial, και στην Hong Leong Industries. Η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 5,27 δισ. δολάρια.

12. Hiroshi Mikitani

Ο Hiroshi Mikitani, 54 ετών σήμερα, έχτισε την περιουσία του όταν ίδρυσε το Rakuten, το μεγαλύτερη ηλεκτρονικό κατάστημα της Ιαπωνίας. Πλέον κατέχει και την εταιρία Trust Co Ltd, μια μεγάλη εξαγωγική εταιρία αυτοκινήτων της Ιαπωνίας. Η περιουσία του ανέρχεται στα 5,87 δισ. δολάρια.

11. James Pattison

Ο James Pattison Group είναι ο μεγαλύτερος αντιπρόσωπος αυτοκινήτων στον δυτικό Καναδά. Έτσι έχτισε ο 90χρονος σήμερα Pattison την περιουσία του, που ανέρχεται στα 6,53 δισ. δολάρια.

10. James Kennedy

Ο 68χρονος James Kennedy είναι ο πρόεδρος της Cox Enterprises με περιουσία 7,84 δισ. δολαρίων.

9. Blair Parry-Okeden

Η 69χρονης Blair Parry-Okeden είναι η εγγονή του James Cox, που ίδρυσε την Cox Enterprises το 1898. Κατέχει το 25% της εταιρίας και η περιουσία της ανέρχεται στα 7,84 δισ. δολάρια.

8. Georg Schaeffler

Ο 54χρονος Georg Schaeffler είναι ο πρόεδρος και έχει το 80% των μετοχών της Schaeffler AG, που κατασκευάζει ρουλεμάν και άλλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Μαζί με την μητέρα του, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, κατέχουν το 100% των μετοχών της εταιρίας, με τους δυο τους να κατέχουν επίσης το 46% της Continental. Η περιουσία του ανέρχεται στα 7,99 δισ. δολάρια.

7. Li Shu Fu

Ο Li Shu Fu είναι σήμερα 56 ετών και το 1986 ίδρυσε την Zhejiang Geely Holding Group, ενώ το 1997 δημιούργησε την Geely Automobile. Σήμερα η εταιρία κατέχει συνολικά 9 brands, ανάμεσά τους η Volvo και η Lotus. Συγκεκριμένα, η Zhejiang Geely ελέγχει τις :

  • Geely Auto
  • Volvo
  • Lotus
  • Proton
  • London EV Company
  • Polestar
  • Lynk & Co
  • Yuan Cheng Auto
  • Terrafugia

Επίσης έχει επενδύσει και στην Volvo AB, που κατασκευάζει τα φορτηγά της Volvo και της Renault. Επίσης η Geely κατέχει πλέον το 50% της Smart, όπως και το 9,69% των μετοχών της Daimler.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 10,6 δισ. δολάρια

6. Stefan Quandt

Ο 53χρονος Stefan Quandt, αδερφός της η Susanne Klatten, έχει περιουσία 14,8 δισ. δολαρίων και εκτός από κύριος μέτοχος της BMW είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ομοιοπαθητικής ιατρικής Biologische Heilmittel Hee, της Entrust Datacard, μιας κατασκευάστρια εταιρία πιστωτικών καρτών και της εταιρίας logistics, Logwin.

Τόσο η Susanne Klatten, όσο και ο Stefan Quandt είναι τα παιδιά των Herbert Quandt και Johanna Quandt, με την τελευταία να απεβίωσε το 2015.

5. Susanne Klatten

Η 57χρονη Susanne Klatten είναι ο δεύτερος πλουσιότερους άνθρωπος της Γερμανίας, αφού κληρονόμησε την αμύθητη περιουσία από τον πατέρα της, τον Herbert Quandt, τον άνθρωπο που έσωσε την BMW από την κατάρρευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την μετέτρεψε σε παγκόσμια εταιρία πώλησης πολυτελών οχημάτων. Η περιουσία της ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια.

4. Pallonji Mistry

Ο 90χρονος Pallonji Mistry και η οικογένεια του κατέχουν την Tata Sons, την μητρική εταιρία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 100 εταιρίες, ανάμεσά τους και την Tata Motors Ltd., με τα ετήσια έσοδα της Tata Sons να ανέρχονται σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια. Απασχολεί περισσότερους από 700.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Η περιουσία του ανέρχεται στα 19,7 δισ. δολάρια.

3. Elon Musk

Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, έχει περιουσία 22,9 δισ. δολαρίων. O Musk ήταν συνιδρυτής επίσης του Paypal, που το 2002 εξαγοράστηκε από το eBay για 1,5 δισ. δολάρια. Ο Musk από την πώληση του Paypal πήρε 165 εκατ. δολάρια.

2. Larry Ellison

Ο 75χρονος Larry Ellison είναι o ιδρυτής και ο κύριος μέτοχος της Oracle, ενώ είναι και ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της Tesla. Η περιουσία του ανέρχεται στα 58,5 δισ. δολάρια.

1. Bill Gates

Ο Bill Gates έχει γίνει από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου όχι από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά από την Microsoft. Ωστόσο κατέχει μεταξύ άλλων και την AutoNation Inc, μια εταιρία λιανικής πώλησης καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με περισσότερα από 360 σημεία πώλησης. Η περιουσία του Gates ανέρχεται στα 105 δισ. δολάρια.

Διάβασε επίσης

Οι όμιλοι που ανήκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...