GM: Θα επενδύσει περισσότερα χρήματα στα ηλεκτρικά παρά στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Η Mary Barra, η CEO της General Motors δήλωσε πως η αμερικάνική εταιρία, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα επενδύσει περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, παρά για την ανάπτυξη οχημάτων που θα κάνουν χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Όπως είπε η Barra, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν λιγότερο εργατικό προσωπικό για την κατασκευή τους σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αφού διαθέτουν λιγότερα μέρη και η κατασκευή τους είναι ευκολότερη.

Η Barra υπογράμμισε πως τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθήσουν να κατέχουν την μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τις πωλήσεις στις ΗΠΑ έως και την δεκαετία του 2030, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα κλείσουν εργοστάσια παραγωγής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων της GM, μιας και αυτά θα κατασκευάζουν μέρη των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Η GM συνεργάζεται με την Bechtel για την κατασκευή ενός δικτύου ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ, αντίστοιχο με αυτό της Tesla. Το δίκτυο θα αποτελείται από χιλιάδες ταχυφορτιστές, με την κατασκευή τους να ξεκινούν μέσα στους επόμενους μήνες. Η εταιρία θέλει να βγάλει στην αγορά 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2023, ενώ είναι αρκετά πιθανό το brand της Hummer να επιστρέψει, προσφέροντας στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...