Το Bloodhound LSR έπιασε τα 790 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ένα βήμα από τον στόχο των 804 χλμ/ώρα (500 μίλια/ώρα) έφτασε το Bloodhound LSR, το οποίο κατά την διάρκεια των δοκιμών που κάνει αυτές τις ημέρες στην έρημο Καλαχάρι της Νοτίου Αφρικής, ο Andy Green και η ομάδα πίσω από το Bloodhound LSR, κατάφερα να πιάσουν τελική ταχύτητα 790 χλμ/ώρα (491 μιλίων/ώρα).

Η ομάδα στοχεύει μέσα στις επόμενες ημέρα να ξεπεράσει τα 500 μίλια/ώρα (804 χλμ/ώρα), βασικό ορόσημο για την επίτευξη του νέο παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας των 1.000 μιλίων/ώρα (1.610 χλμ/ώρα). Το “σπάσιμο” αυτού έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020.

Το όχημα διαθέτει νέους στενότερους συμπαγείς τροχούς από αλουμίνιο, αφού δεν υπάρχει ελαστικό που μπορεί να αντέξει τόσο υψηλές ταχύτητες. Κίνηση παίρνει από τον τζετ κινητήρα Rolls Royce EJ200 που φορά το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon και αποδίδει 90 kN ώσης ή αν προτιμάς περίπου 54.000 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr