Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την στιγμή που η Rolls-Royce παρουσίασε, στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2009, τη Ghost, για να υποστεί ένα ελαφρύ facelift το 2014, ως Ghost Series II. Με την βρετανική εταιρία να έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2020 θα δούμε το νέο μοντέλο, έγινε σήμερα γνωστό ότι η παραγωγή του υπάρχοντος μοντέλου έφτασε στο τέλος της.

Για να τιμήσει την δεκαετία που ήταν η Ghost στην παραγωγή, η Rolls-Royce παρουσίασε την έκδοση του Black Badge, η οποία εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο NEC Classic Motor Show. Το μοντέλο είναι βαμμένο σε Dark Emerald και Black diamond εξωτερικό χρώμα, με Seashell και μαύρο εσωτερικό, ενώ και το Spirit of Ecstasy είναι σε μαύρο χρώμιο.

Η Rolls-Royce έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες την ανάπτυξη της νέας γενιάς της Ghost, με το μοντέλο να χρησιμοποιεί μια νέα αλουμινένια spaceframe πλατφόρμα, που θα επιτρέψει στο μοντέλο να χάσει αρκετά κιλά. Θα είναι τετρακίνητη, θα φορά τον 6,6-λίτρων V12 twin-turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt.

Θα έχει ενεργό anti-roll σύστημα και στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, προηγμένο head-up display και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη που θα ανοιγοκλείνει ηλεκτρονικά και θα “κρύβεται” μέσα στο ταμπλό, όταν ο οδηγός δεν την χρειάζεται.