Ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της Rimac, σε πρόσφατη συνέντευξή του ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η εταιρία του να κατασκευάσει ένα SUV. Όπως απάντησε, παρότι από επιχειρηματικής άποψης ένα SUV έχει νόημα, η Rimac δεν θα κατασκευάσει ένα τέτοιο.

1

Θέλω να φτιάξω ελαφρύτερα αυτοκίνητα, αλλά δεν θέλω να κατασκευάσω ένα SUV ή κάτι τέτοιο. Δεν θα κατασκευάσουμε ένα SUV επιδόσεων. Σίγουρα. Ως επιχειρηματική απόφαση όμως, καταλαβαίνω τις εταιρίες. Στο τέλος της ημέρας αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα στον ενθουσιασμό και σε μια επιχείρηση που πρέπει να αντεπεξέλθει, τι θα επιλέξεις; Θα επιλέξεις την επιβίωση.

Ο Rimac προσθέτει ότι ένα SUV επιδόσεων είναι παρόμοιο με ένα ένα σπορ αυτοκίνητο.

Ποιος χρειάζεται ένα SUV και ένα σπορ αυτοκίνητο επιδόσεων; Κανένα από τα δύο δεν είναι μια λογική επιλογή. Υποθέτω πως είναι απλώς μια απάντηση στην αγορά. Δεν μπορείς να αγνοήσεις τις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά τα αυτοκίνητα επιδόσεων δεν περνούν και την καλύτερη φάση τους. Μπορείς να αγοράσεις ακόμη και σήμερα ένα Lotus Exige, αλλά πόσοι άνθρωποι το αγοράζουν; Ελάχιστοι. Εάν οι άνθρωποι παραπονιούνται για τα SUV επιδόσεων, τότε ας αγοράσουν ένα Lotus Exige. Ας δώσουν τα χρήματά τους στα αυτοκίνητα που ζητούν. Η επιλογή υπάρχει.

Η Rimac την περίοδο αυτή εργάζεται πάνω στην έκδοση παραγωγής του C_Two, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020 και θα αποκτήσει διαφορετικό όνομα.