Η Spofec, το παρακλάδι του Novitec Group που ειδικεύεται στα μοντέλα της Rolls-Royce, μας παρουσιάζει το τελευταίο της project, το οποίο αφορά τη νέα Phantom.

Το carbon bodykit αποτελείται από νέους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένα φτερά κατά 13 εκατοστά, αεροτομή αλλά και ζάντες αλουμινίου 24 ιντσών, με ελαστικά 295/30. Επιπλέον υπάρχουν χαμηλότερες αναρτήσεις που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 40 mm σε ταχύτητες έως 140 χλμ/ώρα, προτού επανέλθουν στο αρχικό τους ύψος.

Ο V12 κινητήρας, αποδίδει πλέον 685 άλογα και 1.010 Nm ροπής, μια αύξηση 114 ίππων και 110 Nm ροπής σε σύγκριση με το εργοστασιακό μοντέλο. Η εξάτμιση εξοπλίζεται με flaps για την ρύθμιση του ήχου, ενώ ο βελτιωτικός οίκος αναφέρει ότι για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Όσο για το πώς σταματάει το θηρίο; Rolls-Royce με carbon-ceramic φρένα έχεις δει; Αν όχι, τότε μάλλον δεν έχεις δει την Rolls-Royce Phantom της Spofec.