Ξεκίνησε η δίκη του Elon Musk επειδή χαρακτήρισε παιδόφιλο έναν διασώστη της Ταϊλάνδης

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2018 ο Elon Musk είχε χαρακτηρίσει ως παιδόφιλο τον Βρετανό σπηλαιολόγο και δύτη Vernon Unsworth, ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο Musk παρότι του ζήτησε συγνώμη, βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, μιας και ο Unsworth υπέβαλε μήνυση κατά του για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Musk ζήτησε συγγνώμη για το tweet την πρώτη του ημέρα από το βήμα του στο δικαστήριο, λέγοντας πως απάντησε σε μια “απρόκλητη” προσβολή από τον καταγγέλλοντα, Vernon Unsworth, ενώ είπε πως δεν εννοούσε την λέξη κυριολεκτικά την λέξη παιδόφιλος.

Ο Unsworth υποστηρίζει στην μήνυση του πως ο Musk τον χαρακτήρισε “βιαστή παιδιών” και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια. Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παγιδευμένων αγοριών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Unsworth είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει λόγω της μορφολογίας και των περασμάτων του σπηλαίου και ότι ο Musk θα έπρεπε “να το βάλει εκεί που πονάει”.

Ο Musk απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας τον Unsworth για παιδεραστία. Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, ο Unsworth ισχυρίζεται πως στις 30 Αυγούστου τον κατηγόρησε ξανά ως βιαστή παιδιών σε δημοσιογράφο του Buzzfeed, ζητώντας του να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δεν συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο. Επίσης ο Musk φέρεται να δήλωσε στον δημοσιογράφο πως ο Unsworth είχε παντρευτεί ένα 12χρονο κορίτσι στην Ταϊλάνδη.

Ο Musk είπε χθες στο δικαστήριο:

Πιστεύω ότι δεν είχε σκοπό να με σοδομίσει με υποβρύχιο όπως και εγώ δεν εννοούσα στην κυριολεξία πως ήταν παιδόφιλος.

Ο Musk πρόσθεσε πως η παγκόσμια επιρροή του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαντάζεται ο κόσμος, αφού όπως είπε:

Έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά να πείσω τους ανθρώπους να πάρουν σοβαρά την κλιματική αλλαγή, με περιορισμένα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν διαθέτει ομάδα Δημοσίων Σχέσεων, θέλοντας ίσως να δείξει ότι οι τοποθετήσεις του είναι αυθόρμητες και δεν φιλτράρονται από άλλους. Ο Musk είπε επίσης πως δεκάδες άτομα στα social media τον είχαν προτρέψει να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης των αγοριών που κράτησαν εβδομάδες. Όταν έφτασε στη χώρα με το ιδιωτικό του αεροσκάαφος, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε να τον συναντήσει, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιχείρηση. Όπως είπε, όταν ενημερώθηκε για την επίμαχη συνέντευξη του Βρετανού, είδε δύο-τρεις φορές το βίντεο πριν αναρτήσει τα οργισμένα tweet του.

Ήταν μία απρόκλητη επίθεση σε μια καλόπιστη προσπάθεια να βοηθήσω τα παιδιά. Αυτό που είπε ότι μας ζήτησαν να φύγουμε ήταν απολύτως ψευδές. Ήμουν ταραγμένος. Ήταν λάθος και προσβλητικό και έτσι ανταπέδωσα την προσβολή,

είπε ο Musk, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν πως πρόθεση του Musk δεν ήταν να ισχυριστεί ότι ο Unsworth ήταν όντως παιδόφιλος, αλλά ότι χρησιμοποίησε τη λέξη ως βρισιά, εννοώντας ότι είναι ένας “ανατριχιαστικός γέρος, προσθέτοντας:

Αν αποκαλέσεις κάποιον “mother**er”, νομίζω ότι είναι σαρκαστικό να πεις “δεν εννοούσα ότι διέπραξε αιμομιξία”. Αυτό θα έμοιαζε ανειλικρινές,

Επίσης είπε πως πολλές φορές δεν σκέφτεται διεξοδικά τι γράφει και τι λέει:

Λέω πολλά πράγματα. Δεν έχουν όλα την ίδια ποιότητα σκέψης. Θα έπρεπε να μιλάω ελάχιστα αν έλεγα αποκλειστικά λογικά πράγματα.

Το επιχείρημα του Musk ότι χρησιμοποίησε την έκφραση “pedo guy” ως βρισιά και όχι κυριολεκτικά, αμφισβητήθηκε έντονα από τον δικηγόρο του 63χρονου, που υπενθύμισε ότι ο Musk είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του πελάτη του, και είχε πει σε έναν ρεπόρτερ ότι ο Unsworth ήταν βιαστής παιδιών. “Ελπίζω να με μηνύσει” είχε γράψει τότε ο Musk στον δημοσιογράφο του Buzzfeed, στην επιστολή που διαβάστηκε δυνατά στο δικαστήριο. “Μάλλον πρέπει να προσέχω άλλη φορά τι εύχομαι”, σχολίασε ο Musk.

Για να κερδίσει την δίκη ο Unsworth, πρέπει να δείξει πως ο Musk έδειξε αμέλεια δημοσιεύοντας ένα ψέμα το οποίο έδειχνε τον καταγγέλλοντα και του προκάλεσε βλάβη. Δεν χρειάζεται να αποδειχτεί πως ο Musk έδρασε κακόβουλα, επειδή ο δικαστής έκρινε τον Unsworth ως ιδιώτη και όχι ως δημόσιο πρόσωπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...