Το περασμένο καλοκαίρι ο Elon Musk είχε χαρακτηρίσει ως παιδόφιλο τον Βρετανό σπηλαιολόγο και δύτη Vernon Unsworth, ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο Musk παρότι του ζήτησε συγνώμη, θα βρεθεί για ακόμη μια φορά σε μια δικαστική αίθουσα, μιας και ο Unsworth υπέβαλε μήνυση κατά του για συκοφαντική δυσφήμιση. Όπως υποστηρίζει στην μήνυση του Unsworth, ο Musk τον χαρακτήρισε “βιαστή παιδιών” και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παγιδευμένων αγοριών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Unsworth είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει λόγω της μορφολογίας και των περασμάτων του σπηλαίου και ότι ο Musk θα έπρεπε “να το βάλει εκεί που πονάει”.

Ο Musk απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας τον Unsworth για παιδεραστία. Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, ο Unsworth ισχυρίζεται πως στις 30 Αυγούστου τον κατηγόρησε ξανά ως βιαστή παιδιών σε δημοσιογράφο του Buzzfeed, ζητώντας του να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δεν συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο. Επίσης ο Musk φέρεται να δήλωσε στον δημοσιογράφο πως ο Unsworth είχε παντρευτεί ένα 12χρονο κορίτσι στην Ταϊλάνδη.

Ο Musk και οι δικηγόροι του προσπάθησαν να απορρίψουν τη μήνυση, κάτι που δεν έκανε τελικά δεκτό το δικαστήριο. Η δίκη θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.