Τι και αν ο Elon Musk ζήτησε συγνώμη από τον Βρετανό σπηλαιολόγο και δύτη Vernon Unsworth, ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, επειδή αναφέρθηκε σε αυτόν σε μηνύματά του στο Twitter χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής.

Ο Unsworth προχώρησε τελικά σε μήνυσή κατά του Musk,κατηγορώντας τον για δυσφήμιση, επειδή ο επιχειρηματίας τον αποκάλεσε κατ’ επανάληψη “παιδεραστή”.

Ο Vernon Unsworth μετείχε στην ομάδα που βοήθησε στη διάσωση 12 Ταϊλανδών εφήβων από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο τον περασμένο Ιούλιο. Υποστηρίζει ότι ο Musk τον χαρακτήρισε “βιαστή παιδιών” και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παγιδευμένων αγοριών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Unsworth είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει και ότι ο Musk θα έπρεπε “να το βάλει εκεί που πονάει”.

Ο Musk απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας τον Unsworth για παιδεραστία. Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, ο Unsworth ισχυρίζεται πως στις 30 Αυγούστου τον κατηγόρησε ξανά ως βιαστή παιδιών σε δημοσιογράφο του Buzzfeed, ζητώντας του να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δεν συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο.