Η βιετναμέζικη VinFast θέλει να εξαπλωθεί σε Αμερική και Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Το Βιετνάμ βρίσκεται αρκετά συχνά στην επικαιρότητα τον τελευταίο χρόνο, καθώς εκτός του αγώνα της F1 που ετοιμάζεται να διοργανώσει τον ερχόμενο Απρίλιο, η εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων VinFast θέλει να βγει στο προσκήνιο. Αυτή έχει έδρα το Ανόι, και μητρική της VinFast είναι το Vingroup JSC, που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, τον Phan Nhat Vuong, με περιουσία που ξεπερνά τα 9 δις δολάρια.

Στην περσινή έκθεση του Παρισιού, η εταιρία παρουσίασε επίσημα τα πρώτα δύο αυτοκίνητα της, ένα sedan, το LUX A2.0 και ένα SUV, το LUX SA2.0. Πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή των προαναφερθέντων μοντέλων, ενώ έχει στα σκαριά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Ωστόσο, ο πιο φιλόδοξος στόχος του Vuong είναι η εταιρία του να εισέλθει στην αμερικανική αγορά μέχρι το 2021, καθώς ο επιχειρηματίας πιστεύει ότι για να γίνει η εταιρεία πετυχημένη, πρέπει να αναπτυχθεί πέρα από το Βιετνάμ. Η τελευταία είναι απλά πολύ μικρή, και ως εκ τούτου, η είσοδος στην αγορά των ΗΠΑ θα συνδυαστεί με αντίστοιχη είσοδο στις αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας, με τον Vuong να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Ο απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια διεθνή μάρκα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος και θα πρέπει να καταβάλουμε πολλές προσπάθειες. Αλλά υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση μπροστά μας. Έχουμε την επιθυμία να οικοδομήσουμε μια βιετναμέζικη μάρκα που να έχει φήμη παγκόσμιας κλάσης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση μας είναι ότι τα προϊόντα του Βιετνάμ δεν έχουν διεθνή μάρκα. Για πολλούς διεθνείς φίλους, το Βιετνάμ εξακολουθεί να είναι μια φτωχή και υποανάπτυκτη χώρα. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαθέσουμε στην αγορά και να αποδείξουμε ότι τα προϊόντα μας αντιπροσωπεύουν ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο Βιετνάμ, που έχει φτάσει τα υψηλότερα πρότυπα του κόσμου.

Ο Vuong γνωρίζει ότι η εταιρία του δεν θα έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα για πέντε χρόνια και για να προσελκύσει τους αγοραστές γνωρίζει ότι πρέπει να πουλά τα προϊόντα της κάτω του κόστους. Γι’αυτό και το Vingroup θα επενδύει 777 εκατ. δολάρια ετησίως τα επόμενα χρόνια, για να καλύψει τις ζημιές της VinFast.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...