Ο Gordon Murray, ο ιδιοφυής μηχανολόγος και σχεδιαστής πίσω από την θρυλική McLaren F1, έχει ιδρύσει από τα τέλη του 2017 την δικιά του εταιρία , την Gordon Murray Automotive και ετοιμάζει πυρετωδώς το T.50. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα είναι ο πνευματικός διάδοχος της F1 μετά από 28 χρόνια , και γι’αυτό θέλει να είναι τέλειο.

1

Σε παλιότερη δήλωση του, ο Murray είχε τονίζει ότι δεν σκόπευε να θέσει κάποιο άλλο hypercar ως σημείο αναφοράς για το T.50, αλλά το Alpine A110 του άλλαξε τα σχέδια. Αρχικά, ο 73-χρονος Νοτιοαφρικανός παραδέχτηκε ότι η εμπειρία του με την McLaren F1 και τα σχεδόν 45.000 χλμ. που έχει κάνει με αυτή θα ήταν το σημείο αναφοράς για την εξέλιξη του T.50, αλλά πριν περίπου ένα χρόνο αγόρασε το γαλλικό sportscar και ο Murray έμεινε εντυπωσιασμένος από αυτό, λέγοντας:

Πριν από ένα χρόνο αγόρασα ένα Alpine A110 και έχει την καλύτερη κύλιση και τον καλύτερο έλεγχο στο δρόμο από την Lotus Evora, η οποία ήταν στην κορυφή της λίστας μου πριν από αυτό. Όταν αναλύσεις αυτό το αυτοκίνητο [το A110] – κάτι που κάναμε, καθώς “λύσαμε” και ελέγξαμε το δικό μου για δύο μήνες, και πλέον είναι το σημείο αναφοράς μου- θα δεις ότι δεν έχει τίποτα που να σε κοροϊδέψει. Απλά κάνει τα βασικά, πραγματικά καλά.

2

Αν αυτή η δήλωση δεν είναι τιμητικό παράσημο για το Alpine A110, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Εκτός του A110, ο Murray οδηγεί καθημερινά και ένα Suzuki Jimny, τελευταίας γενιάς.