Ο πρώην CEO της Uber παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που ίδρυσε

Σχετικά άρθρα

O Travis Kalanick, ο συνιδρυτής της Uber, διέρρηξε τους τελευταίους δεσμούς του με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, δηλώνοντας παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο και πουλώντας όλες του τις μετοχές καθώς στρέφει την προσοχή του σε ένα νέο εγχείρημα, την εταιρία CloudKitchens, η οποία κάνει διανομή φαγητού χρησιμοποιώντας χώρους κουζίνας που έχουν προσαρμοστεί στην παράδοση φαγητού και που στη συνέχεια ενοικιάζονται σε εστιατόρια που θέλουν να ετοιμάζουν φαγητό αποκλειστικά για delivery.

Ο Kalanick, ο οποίος βοήθησε να ιδρυθεί η Uber το 2009 και κάποτε ασκούσε πλήρη έλεγχο στην εταιρεία, παραιτήθηκε από CEO τον Ιούνιο του 2017 υπό την πίεση των επενδυτών μετά από μια σειρά από στραβοπατήματα. Θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Uber έως τα τέλη του έτους.

Το επιθετικό στυλ του Kalanick μετέτρεψε την Uber στην μεγαλύτερη εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μεταφοράς στον κόσμο, έφερε επανάσταση στον κλάδο των ταξί και προκάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές μεταφορών παγκοσμίως.

“Πολύ λίγοι επιχειρηματίες έχουν χτίσει κάτι τόσο βαθύ όσο ο Travis Kalanick με την Uber”, δήλωσε ο CEO της Uber Dara Khosrowshahi, επιδοκιμάζοντας “το όραμα και το πείσμα” του Kalanick. Η υπεροψία του, ωστόσο, τον έχρισε υπεύθυνο και για μια σειρά από σκάνδαλα και παράπονα για την ηγεσία του, οδηγώντας σε μια ψηφοφορία των μετόχων για την εκδίωξή του.

Η νέα startup εστίασης του δισεκατομμυριούχου Travis Kalanick, CloudKitchens, φέρεται να έχει λάβει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων από το fund διαχείρισης κρατικού πλούτου της Σαουδικής Αραβίας. Το deal είχε ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο και αποτιμά την εταιρεία στα 5 δισ. δολάρια.

Η επένδυση από το fund διαχείρισης κρατικού πλούτου της Σαουδικής Αραβίας επανενώνει τον Kalanick με έναν από τους παλιούς του συμμάχους: ο Yasir al-Rumayyan, επικεφαλής του fund, που το 2016 ηγήθηκε μιας επένδυσης 3,5 δισ. δολαρίων στην Uber και όταν μια ομάδα επενδυτών έδιωξε τον Kalanick το επόμενο έτος, ο al-Rumayyan παρέμεινε θερμός υποστηρικτής του.

Η CloudKitchens αγοράζει φθηνά ακίνητα στις ΗΠΑ και αλλού για να φτιάξει τις λεγόμενες “κουζίνες-φαντάσματα”. Ελέγχει, επίσης, πολλά δικά της εστιατόρια που κάνουν μόνο παράδοση. Πριν την επένδυση της Σαουδικής Αραβίας, η CloudKitchens είχε λάβει χρηματοδότηση 300 εκατ. δολαρίων από τον ίδιο τον Kalanick -μέρος αυτής προήλθε από την πώληση μετοχών της Uber.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...