Το διοικητικό συμβούλιο της Uber ανακοίνωσε πως ο νέος CEO αλλά και πρόεδρος της εταιρίας υπηρεσιών μεταφοράς γίνεται ο Dara Khosrowshahi, που μέχρι χθες ήταν ο CEO της Expedia Inc.

Ο Ιρανοαμερικανός θεωρείται ειδικός στο να κλείνει deals, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους γνωστούς επικριτές του Αμερικανού προέδρου Donal Trump. Ο Khosrowshahi θα αντικαταστήσει έναν από τους ιδρυτές της Uber, τον Travis Kalanick, ο οποίο ηγήθηκε της ανόδου της Uber έως τα 20 δισ. δολάρια σε ετήσιες κρατήσεις, πριν μία σειρά σκανδάλων των αναγκάσουν να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο Khosrowshahi έχει να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια, καθώς η Uber – η οποία άντλησε 15 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές – οδεύει προς την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί. Επίσης, ο νέος CEO της Uber θα πρέπει να βρει λύση για τις συνεχιζόμενες απώλειες της εταιρείας, τη δικαστική διαμάχη με την Alphabet, το «αλλοιωμένο» brand και το πεσμένο ηθικό των περίπου 15.000 εργαζόμενων της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Uber συνεδρίασε μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον τελευταίο γύρο των συνεντεύξεων με τους υποψηφίους αλλά και για να συζητήσει τις διαθέσιμες επιλογές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Δύο άλλοι υποψήφιοι λέγεται ότι ήταν η Meg Whitman, CEO της Hewlett Packard και ο Jeffrey Immelt της General Electric.