H πραγματική ηλεκτρική αυτονομία 6 μοντέλων στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Όταν μια εταιρία παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο μας αναφέρει την κατανάλωση και τους ρύπους που εκπέμπει στο κύκλο του WLTP. Αντίστοιχα, στον ίδιο κύκλο -ο οποίος είναι το πιο σύγχρονο πρότυπο, και καλύτερο από το NEDC- αν το μοντέλο είναι ηλεκτρικό, ανακοινώνεται η αυτονομία του.

Στην πραγματική ζωή, όμως, σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να πιάσεις αυτά τα νούμερα, γιατί οι μετρήσεις δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικές με την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου. Εκτός και αν επιλέξεις τα νούμερα κατανάλωσης και αυτονομίας που ανακοινώνει η Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α (EPA).

Το βρετανικό CarWow πήρε έξι ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς, τα Audi E-Tron, Jaguar I-Pace, Kia e-Niro, Nissan Leaf, Mercedes EQC, και Tesla Model 3 Long Range, και τα δοκίμασε στην -παγωμένη- Αγγλία, ώστε να δει ποια είναι η πραγματική αυτονομία τους με μια φόρτιση.

Όλα τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο με το cruise control ενεργοποιημένο στο όριο ταχύτητας, και τo σύστημα κλιματισμού είχε τεθεί στην ίδια θερμοκρασία, ώστε οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ίδιες.

Όπως κατάλαβες, η δοκιμή αφορά την αυτονομία των αυτοκινήτων στον ανοιχτό δρόμο, αλλά εκτός αυτού, το Carwow ήθελε επίσης να δει τι συμβαίνει μόλις η μπαταρία φθάσει στο μηδέν. Φυσικά για να αποφευχθεί να σταματήσει το αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά, κάθε οδηγός πήγε με το αυτοκίνητό του κοντά σε ένα σταθμό φόρτισης, όταν το υπόλοιπο της αυτονομίας έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό.

Στην τελευταία θέση από πλευράς αυτονομίας βρέθηκε η Mercedes EQC, η οποία κάλυψε 194 μίλια (312 χλμ) με μια φόρτιση, ή το 75% της αυτονομίας που ανακοινώνει η γερμανική εταιρία. Ακολούθησε το Audi E-Tron, όπου κάλυψε 206 μίλια (331 χλμ) ή το 81% της αυτονομίας που ανακοινώνει η γερμανική εταιρία, και ακολούθησε το Nissan Leaf, το οποίο σταμάτησε μετά από 208 μίλια (334 χλμ) ή 87% της επίσημης τιμής του.

Το Jaguar I-Pace κάλυψε 223 μίλια (359 χλμ.) με μια φόρτιση (76% της ανακοινώσιμης αυτονομίας), ενώ το Kia e-Niro έφτασε 255 μίλια (410 χλμ.) μακριά, ή το 90% της αυτονομίας που ανακοινώνει η κορεάτικη εταιρία. Τέλος, το Tesla Model 3 κάλυψε 270 μίλια (434 χλμ.) με μία φόρτιση, ή το 78% της επίσημης τιμής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...