Ferrari: Σε νομική διαμάχη για το όνομα Purosangue

Σχετικά άρθρα

Το 2018 η Ferrari ανακοίνωσε πως το SUV της θα το ονομάσει Purosangue, αλλά η ιταλική εταιρία έχει μια νομική διαμάχη με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Purosangue Foundation για την χρήση του ονόματος Purosangue, το οποίο μεταφράζεται ως “καθαρόαιμο ή “καθαρό αίμα”.

Το ίδρυμα Purosangue ιδρύθηκε το 2011 και επέλεξε το όνομα αυτό επειδή αντιπροσώπευε καλύτερα την υποστήριξή του κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό Εκτός από το έργο του στη καταπολέμηση του ντόπινγκ, το ίδρυμα έχει δημιουργήσει προπονητικά camps για δρομείς στη Κένυα, ενώ χρηματοδοτεί και check-ups για ηλικιωμένους.

Το ίδρυμα δήλωσε πως έχει καταχωρίσει το όνομα Purosangue ως εμπορικό σήμα για ρούχα και άλλα προϊόντα το 2013. Ήρθε σε συνομιλίες με την Ferrari, αλλά αυτές δεν κατάληξαν σε συμφωνία. Έτσι κινήθηκε νομικά εναντίον της ιταλικής εταιρίας, προκειμένου να απαγορεύσει την χρήση του ονόματος Purosangue στην Ευρώπη.

Η Ferrari από την μεριά της υποστηρίζει πως το ίδρυμα δεν έχει κατοχυρώσει πλήρως το όνομα Purosangue και έτσι δεν έχει την αποκλειστικότητα της χρήσης του, ενώ τονίζει πως το ίδρυμα έχει να το χρησιμοποιήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Alessandro Masetti, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα, χαρακτήρισε την υπόθεση “Δαυίδ εναντίον Γολιάθ”, λέγοντας πως υπάρχουν πολλές αποδείξεις για τη δραστηριότητά χρήσης του ονόματος από το ίδρυμα, τονίζοντας πως υπήρξε και μια μια συνεργασία με την Adidas για την παραγωγή επώνυμων αθλητικών παπουτσιών, ενδυμάτων και τσαντών.

Επίσης απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Ferrari σχετικά με την μη συνεχόμενη χρήση του ονόματος Purosangue, αναφέροντας πως υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τις δραστηριότητες του ιδρύματος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν πρόκειται να φοβηθώ, γνωρίζοντας ακόμη πως είμαστε εναντίον μιας από τις σημαντικότερες μάρκες στον κόσμο. Αυτό είναι άδικο. Γιατί πρέπει να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας; Θα έπρεπε να το είχαν κοιτάξει από την αρχή.

δήλωσε ο Max Monteforte, ιδρυτής του Purosangue Foundation.

Η υπόθεση πλέον θα λυθεί σε δικαστήριο της Μπολόνια στις 5 Μαρτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός...
Autoblog.gr