Με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως και να καταγράφει πάνω από 400 θανάτους, ο όμιλος Hyundai ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα εργοστάσια της στη Νότιο Κορέα εξαιτίας της εισαγωγής αρκετών μερών από την Κίνα. Ο κορεάτικος όμιλος είναι η πρώτη εταιρία που παύει την παραγωγή αυτοκινήτων εκτός της χώρας που εντοπίζεται η εστία του κορονοϊού, καθώς ήδη οι Tesla, Ford, PSA, Nissan, Honda και Hyundai έχουν κλείσει τα εργοστάσια τους στην Κίνα.

1

Τα περισσότερα εργοστάσια της Hyundai στη Νότιο Κορέα θα κλείσουν από τις 7 Φεβρουαρίου, αλλά κάποια αναμένεται να ανοίξουν στις 11 ή 12 του μηνός. Η εταιρία διαθέτει επτά εργοστάσια στη χώρα, εξυπηρετώντας την τοπική αγορά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, καθώς και άλλες αγορές, με την παραγωγή της Hyundai στη Νότια Κορέα να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής της.

2

Το 2019, η Νότιος Κορέα εισήγαγε μέρη σχετικά με την παραγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα αξίας 1,56 δισ., όταν το 2018 η αξία τους ήταν 1,47 δισ.