Μειωμένα κέρδη για την General Motors το 2019

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, όπου και εμφάνισε ζημιές, μιας και η 40ημερη απεργία του σωματείου των εργαζομένων της, που έκλεισε τα εργοστάσια της εταιρείας στις ΗΠΑ το περασμένο φθινόπωρο, εξανέμισε όλα τα κέρδη της. Λόγω της απεργίας, η GM δεν κατασκεύασε περίπου 191.000 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την GM, τα λειτουργικά κέρδη της περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 96% στα 105 εκατ. δολάρια, αντανακλώντας την χαμένη παραγωγή τον Οκτώβριο, καθώς οι εργαζόμενοι και η εταιρεία απέτυχαν να συνάψουν νέα σύμβαση εργασίας τον Σεπτέμβριο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 1 σεντ. Το καθαρό αποτέλεσμα εμφάνισε ζημιές 194 εκατ. δολαρίων ή 16 σεντς ανά μετοχή στο 4ο τρίμηνο, από τα κέρδη των 2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα μειώθηκαν 20% στα 30,8 δισ. δολάρια, ενώ το περιθώριο κέρδους μειώθηκε και αυτό κατά 7% σε μόλις 0,3%.

Τα συνολικά κέρδη της GM κατά το 2019 άγγιξαν τα 6,7 δισ. δολάρια, όταν το 2018 είχαν ανέλθει σε 8,1 δισ. δολάρια.

Για το 2020 η GM αναμένει κέρδη 5,75 έως 6,25 δολαρίων ανά μετοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...