Θυμάσαι την ιστορία του Shiraaz Sookralli; Για να φρεσκάρω την μνήμη σου, ήταν Σεπτέμβριος του 2018 όταν στη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της Porsche των Η.Π.Α. ο Sookralli, τότε υπάλληλος της, είχε “αρπάξει” 3 εκατ. δολάρια από παραγγελίες και είχε εξαφανιστεί. Ο Sookralli, εργαζόταν στην Champion Porsche, την αντιπροσωπεία της γερμανικής εταιρίας στο Pompano Beach της Φλόριντα, κατέχοντας την θέση του αντιπροέδρου του τμήματος μάρκετινγκ.

Τον Απρίλιο του 2019 οι αρχές κατάφεραν και συνέβαλλαν τον 45-χρονο Sookralli και πριν από μερικές ημέρες, ο ομοσπονδιακός δικαστής Rodney Smith τον καταδίκασε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης, λόγω των κατηγοριών του για οικονομική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Sookralli ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

Ο Sookralli έχει εξαφανιστεί από τα τέλη του Αυγούστου 2018 και η απάτη που είχε στήσει, είχε οδηγήσει τους πελάτες της αντιπροσωπείας που παρήγγειλαν μια Porsche 911 GT3 ή μια 911 GT3 RS να βάλουν τα χρήματα σε μια εταιρία που είχε ιδρύσει ο ίδιος, την Champion Autosport. Ο ίδιος παρέμενε φιλικός με τα “θύματά” του προκειμένου αυτοί να μην καταλάβουν το παραμικρό, ενώ τους είχε δώσει και ψεύτικους αριθμούς παραγωγής για τα μοντέλα που υποτίθεται πως είχε παραγγείλει.

Τελικά η απάτη του ήρθε στο φως, αλλά ο ίδιος είχε πάρει 3 εκατ. δολάρια από περισσότερους από 30 πελάτες της αντιπροσωπείας και εξαφανίστηκε. Το όνομα του Sookralli είχε εμπλακεί και σε μια παρόμοια υπόθεση το 2016, όταν κάποιος προσπάθησε να αγοράσει δύο 911 R, με την μια να παραδίδεται κανονικά, αλλά η δεύτερη όχι, παρότι ο αγοραστής είχε πληρώσει γι’αυτή.

Ο Sookralli “έφαγε” σχεδόν 1 εκατ. δολάρια προτού συλληφθεί, αγοράζοντας μια Rolls Royce, πολλά κοσμήματα, έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια, ενώ πήγαινε και σε νυχτερινά clubs καταναλώνοντας ακριβά ποτά. Ο Sookralli δεν επέστρεψε ούτε ένα δολάριο στην αντιπροσωπεία, αφού δήλωσε πως τα έχει ξοδέψει όλα. Η αντιπροσωπεία της Porsche στη Φλόριντα έχει αποζημιώσει τα θύματα του Sookralli.