Η Pony.ai είναι μια εταιρία που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία και σήμερα ανακοίνωσε πως κατάφερε να συγκεντρώσει 462 εκατ. δολάρια (425 εκατ. ευρώ) στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, με τα 400 εκατ. δολάρια (368 εκατ. ευρώ) να προέρχονται από την Toyota.

Η αξία της Pony.ai ανέρχεται σε περισσότερα από 3 δισ. δολάρια (2,76 δισ. ευρώ) και ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν επενδύσει σε αυτή είναι οι Sequoia Capital China και η Beijing Kunlun Tech Co.

Η Pony.ai έχει έδρα στην Silicon Valley και CEO και συνιδρυτής της είναι ο James Peng, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Baidu, ενώ ο Lou Tiancheng, CTO της εταιρίας είναι πρώην μηχανικός της Google και της Baidu. Η εταιρία διεξάγει δοκιμές της αυτόνομης τεχνολογίας της στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως επίσης και στο Πεκίνο και στην Κουανγκτσόου της Κίνας.

Η εταιρία εστιάζει στην αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, με τη νέα χρηματοδότηση να υποστηρίζει τις μελλοντικές δραστηριότητες της Pony.ai για ρομποτάξι και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της.

Η Pony.ai, η οποία έχει εταιρικές σχέσεις με τις Hyundai και GAC, δήλωσε ότι θα διερευνήσει με την Toyota “περαιτέρω δυνατότητες για υπηρεσίες κινητικότητας”.