Τον Ιούλιο του 2019, η Toyota έκανε αίτηση της στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Αυστραλία για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού ονόματος GR HiLux, περιμένοντας την έγκριση. Αυτή ήρθε μέσα στην εβδομάδα.

Η Toyota προσπαθεί να αλλάξει δραστικά την εικόνα της και γι’αυτό προσφέρει στην αγορά σπορ μοντέλα. Από το Corolla GR Sport και τη Supra, μέχρι το GR Super Sport. Ακόμα,η ιαπωνική εταιρία έχει ξεκαθαρίσει πως κάθε βασικό μοντέλο της θα αποκτήσει έκδοση επιδόσεων, με τα υβριδικά και το Hilux να μην αποτελούν εξαίρεση.

Το Hilux μάλιστα θα αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό που συμμετείχε φέτος στο Dakar. Στα τέλη του 2018, η Toyota είχε παρουσιάσει το HiLux GR Sport αποκλειστικά στην αγορά της Βραζιλίας, αλλά με την παραπάνω κατοχύρωση του ονόματος φαίνεται ότι κάποια αντίστοιχα δυνατή έκδοση θα κυκλοφορήσει πιθανότατα μόνο στην Αυστραλία, ως αντίπαλος του Ford Ranger Raptor.

Ωστόσο, η Toyota Αυστραλίας σε μια δήλωση της προς τα τοπικά μέσα, θέλησε να υποβαθμίσει την πιθανότητα ενός GR HiLux, τονίζοντας:

Είναι συνήθης πρακτική για τη μητρική μας εταιρεία να κατοχυρώνει ονόματα μοντέλων, που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά, ως μέσο προστασίας αυτής της ονομασίας για μελλοντική χρήση. Αυτό γίνεται σε όλες τις βασικές αγορές, φυσικά. Σε αυτό το στάδιο είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για το λανσάρισμα του GR Hilux, αλλά όπως πάντα, είναι κάτι που σίγουρα δεν θα αποκλείσουμε για το μέλλον, ειδικά με το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο για pickup υψηλών επιδόσεων.