Η Ιαπωνία έστειλε υπουργό της στον Λίβανο για να ζητήσει την έκδοση του Carlos Ghosn

Σχετικά άρθρα

Η Ιαπωνία έστειλε στη Βηρυτό του Λιβάνου τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Hiroyuki Yoshiie, προκειμένου να ζητήσει από τις αρχές του Λιβάνου να εκδώσουν τον Carlos Ghosn στην Ιαπωνία να δικαστεί.

Ο Ghosn απέδρασε στα τέλη του 2019, καταφέρνοντας να φύγει με κινηματογραφικό τρόπο από την Ιαπωνία, όπου και βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμένο και εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στη Βηρυτό.

Ο Yoshiie συναντήθηκε με την υπουργό Δικαιοσύνης του Λιβάνου, Marie Claude Najm, με τον πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun και με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, με το γραφείο του προέδρου Aoun να γράφει στο Twitter πως συζήτησαν “αμοιβαίες σχέσεις και τους τρόπους ανάπτυξης τους, εκτός από θέματα που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες”.

Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Masako Mori, δήλωσε πως με το ταξίδι του Yoshiie στον Λίβανο, η Ιαπωνία θέλει να εξηγήσει στις αρχές του Λιβάνου το ιαπωνικό σύστημα δικαιοσύνης, αλλά και να βελτιώσει την συνεργασία τους, ελπίζοντας πως ο Λίβανος θα “αποκτήσει σωστή κατανόηση του ιαπωνικού συστήματος ποινικής δικαιοσύνης”.

Η Ιαπωνία και ο Λίβανος δεν έχουν συνθήκη έκδοσης και έτσι είναι απίθανο ο Λίβανος να εκδώσει τον Ghosn στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ειδικά όταν ο Ghosn θεωρείται “εθνικός ήρωας” στον Λίβανο.

Διάβασε επίσης

Ο Carlos Ghosn μίλησε για τα πάντα: “Στημένη η σύλληψή μου, είχα βίαιη μεταχείριση από την Ιαπωνία, είμαι θύμα πλεκτάνης”

Και η Nissan σχολίασε το ταξίδι του Yoshiie στο Λίβανο, λέγοντας πως ελπίζει πως ο Ghosn θα επιστρέψει στην Ιαπωνία για να δικαστεί “ώστε όλα τα γεγονότα να μπορούν να τεθούν σωστά κάτω από το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας”.

Ο Ghosn δηλώνει αθώος, κατηγορώντας ανοικτά πρώην στελέχη της Nissan πως έστησαν παγίδα εναντίον του, αφού δεν ήθελαν να προχωρήσει η συγχώνευση της Nissan με την Renault, ούτε και η συγχώνευση της Renault-Nissan-Mitsubishi με την FCA. Επίσης δηλώνει πως έφυγε από την Ιαπωνία αφού είχε μηδενικές πιθανότητες να έχει μια δίκαιη δίκη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...