7 ομάδες της Formula 1 δηλώνουν “έκπληκτοι και σοκαρισμένοι” από τη μυστική συμφωνία Ferrari και FIA, ίσως κινηθούν δικαστικά

Σχετικά άρθρα

McLaren, Mercedes, Racing Point, Red Bull Racing, Renault, Alpha Tauri και Williams εξέδωσαν σήμερα κοινή ανακοίνωσε στην οποία εξέφρασαν πως είναι “έκπληκτοι και σοκαρισμένοι” από την συμφωνία της FIA με την Ferrari, σχετικά με το power unit της ιταλικής ομάδας.

Οι 7 ομάδες ζητούν από την FIA να μάθουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αφού τόσο η FIA όσο και η Ferrari δεν ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες αυτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ομάδων αναφέρει:

Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένες ομάδες, δηλώνουμε έκπληκτες και σοκαρισμένες από την ανακοίνωση της FIA την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου σχετικά με την ολοκλήρωση της έρευνας στο power unit της Scuderia Ferrari.

Μία διεθνής αθλητική ρυθμιστική αρχή έχει την ευθύνη να ενεργεί με τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης, ακεραιότητας και διαφάνειας..

Μετά από μήνες έρευνας που διεξήγαγε η FIA μόνο κατόπιν σχετικών αιτημάτων που έθεσαν άλλες ομάδες, διαφωνούμε έντονα στην απόφαση της FIA να καταλήξει σε συμφωνία εμπιστευτικού διακανονισμού με τη Ferrari για να ολοκληρώσει το θέμα.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε δημοσίως την κοινή μας δέσμευση να επιδιώξουμε την πλήρη και σωστή αποκάλυψη του θέματος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το άθλημά μας αντιμετωπίζει όλους τους συμμετέχοντες ισότιμα και με δίκαιο τρόπο. Αυτό το κάνουμε εξ’ονόματος των οπαδών, των συμμετεχόντων και των μετόχων της Formula 1.

Επιπλέον, διατηρούμε το δικαίωμά μας να αναζητήσουμε νομική αποκατάσταση στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών της FIA και ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

McLaren Racing Limited
Mercedes-Benz Grand Prix Limited
Racing Point UK Limited
Red Bull Racing Limited
Renault Sport Racing Limited
Scuderia Alpha Tauri S.p.A.
Williams Grand Prix Engineering Limited

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, είναι πλέον πολύ αργά για τους ανταγωνιστές της Ferrari να καταθέσουν επίσημη διαμαρτυρία για το θέμα ή να ζητήσουν το δικαίωμα αναθεώρησης της απόφασης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα