Πωλείται η one-off Koenigsegg Agera RS Draken

Σχετικά άρθρα

H σουηδική εταιρία στην έκθεση της Γενεύης του 2015 παρουσίασε την αγριότερη έκδοση της Agera, με την πρώτη να παραδίδεται στον τυχερό ιδιοκτήτη της τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί να βγουν από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Angelholm 25 αυτοκίνητα. Μετά το σοβαρό τρακάρισμα της Agera RS Gryphon στην πίστα της NEVS στο Trollhattan, η Koenigsegg κατασκεύασε ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο και είναι το τελευταίο που έφτιαξε.

Αν σε αυτά βάλουμε και το αυτοκίνητο δοκιμών της εταιρίας, το οποίο τελικά πουλήθηκε σε ιδιώτη – που χαρακτηρίστηκε ως ένας μακροχόνιος συλλέκτης της Koenigsegg, φτάνουμε συνολικά τα 27 αυτοκίνητα. Προσθέστε σε αυτά τα τρία της Final Edition, και φτάνουμε τελικά στα 30.

H συγκεκριμένη είναι μια εξ΄αυτών και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της το 2018, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια από τις τελευταίες Agera RS που βγήκαν από το σουηδικό εργοστάσιο. Φέρει το όνομα Draken (Dragon) και βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία iLusso στην πόλη Costa Mesa, της Καλιφόρνια.

Τα δύο αυτά χρόνια έχει διανύσει μόλις 3.088 χλμ. και παρότι η τιμή πώλησης δεν έχει γίνει γνωστή, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτή είναι μεγαλύτερη από 2 εκατομμύρια δολάρια. Το αμάξωμα της Agera RS Draken δεν είναι βαμμένο και αφήνει εκτεθειμένο το “γυμνό” carbon σώμα της, με αυτό να συμπληρώνεται από κόκκινες και άσπρες λεπτομέρειες.

Να θυμίσω ότι η Agera RS διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon, έχοντας μήκος 4.293 χλστ., πλάτος 2.050 χλστ., ύψος 1.120 χλστ., με το μεταξόνιο της να φτάνει τα 2.662 χλστ.. Ζυγίζει 1.295 κιλά χωρίς υγρά (1.395 κιλά με υγρά), με την αεροδυναμική της να παράγει 485 κιλά πίεσης στα 250 χλμ/ώρα. Το σασί είναι carbon monocoque με αλουμινένια μέρη, έχοντας στρεπτική ακαμψία 65.000 Nm/degree. Ζυγίζει 70 κιλά, με το ρεζερβουάρ να είναι χωρητικότητας 82 λίτρων.

Μηχανικά ο 5,0-λίτρων V8 twin-turbo αλουμινένιος κινητήρας αποδίδει 1.160 άλογα στις 7.800 σ.α.λ, με 1.000 Nm μεταξύ 2.700 – 6.170 σ.α.λ και 1.280 Nm μέγιστης ροπής στις 4.100 σ.α.λ, έχοντας όριο περιστροφής τις 8.250 σ.α.λ. Διαθέτει carbon εισαγωγή αέρα, σχέση συμπίεσης 9,3:1 και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles.

ΠηγήiLusso

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...