Η ιαπωνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο βάσει του οποίου όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να εξοπλίζουν όλα τα νέα οχήματα με αυτόματα φωτιστικά σώματα. Η οδηγία εφαρμόζεται για όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα από την 1η Απριλίου 2020, ενώ τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα θα μπορούν να πωλούνται στην Ιαπωνία μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Τα φώτα στα αυτοκίνητα θα πρέπει να ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις μειωθεί ο φωτισμός του περιβάλλοντος, χωρίς να μπορεί να επέμβει ο οδηγός και να τα σβήσει. Ακόμα, η νομοθεσία αναφέρει ότι για τα καινούργια λεωφορεία 11+ θέσεων και για τα φορτηγά 3,5 τόνων και πάνω, η ύπαρξη του συστήματος θα είναι υποχρεωτική σε ένα χρόνο, από την 1η Απριλίου του 2021. Τέλος, από 1η Οκτώβριου του 2023 όλα τα λεωφορεία και φορτηγά θα πρέπει να εφοδιάζονται με τέτοιο σύστημα.

Η ασιατική χώρα γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ψηφίζει έναν τέτοιο νόμο, καθώς στην Ιαπωνία παρατηρείται αυξημένος αριθμός ατυχημάτων που οφείλονται στο ότι οι οδηγοί και πεζοί δεν είχαν αντιληφθεί εγκαίρως άλλα αυτοκίνητα, καθώς αυτά δεν είχαν αναμμένα τα φώτα τους. Ο νέος νόμος ορίζει ότι τα φώτα θα ανάβουν αυτόματα μόλις το εξωτερικό φως πέσει κάτω από τα 1.000 lux, ήτοι περίπου 15 λεπτά πριν τη δύση του ήλιου ή σε μια αρκετά συννεφιασμένη ημέρα, και θα σβήνουν μόλις η φωτεινότητα ξεπερνά τα 7.000 lux.

Ο οδηγός δεν θα μπορεί να επέμβει στην λειτουργία των φώτων όταν η φωτεινότητα είναι στα παραπάνω επίπεδα, αλλά φυσικά θα μπορεί να τα ενεργοποιεί όποτε θελήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.