Η Bridgestone ανακοίνωσε πως από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου θα αναστείλει τη λειτουργία 11 εργοστασίων της στην Ιαπωνία, με τα 8 από αυτά να κατασκευάζουν ελαστικά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα εργοστάσια που θα αναστείλει την λειτουργία του βρίσκεται και το κύριο εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών για επιβατικά οχήματα στη πόλη Hikone, στη δυτική Ιαπωνία, αλλά και το κύριο εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών φορτηγών και λεωφορείων στη πόλη Amagi της νότιας Ιαπωνίας.

Η Bridgestone διαθέτει συνολικά 15 εργοστάσια στην Ιαπωνία, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάζουν ελαστικά ή άλλα προϊόντα από καουτσούκ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η Bridgestone είχε προγραμματίσει να κλείσει τα εργοστάσια της μεταξύ 3 και 6 Μαΐου για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας της Ιαπωνίας, αλλά αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο για τα εργοστάσια ελαστικών κατά 6 ημέρες, καθώς η ζήτηση ελαστικών για νέα οχήματα, για τα καταστήματα λιανικής και για εξαγωγές επιβραδύνθηκε. Η περίοδος κλεισίματος για τα τρία άλλα εργοστάσιά της θα παραταθεί κατά 2 με 4 ημέρες.

Από τις 16 Απριλίου, η Bridgestone έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της σε 19 από τα 51 εργοστάσια παραγωγής ελαστικών της παγκοσμίως, λόγω της μειωμένης ζήτησης, αλλά και λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.