Το ηλεκτρικό SUV της Subaru θα ονομαστεί Evoltis

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου η Toyota αύξησε τις μετοχές της στη Subaru, και η δεύτερη έγινε μέλος του ομίλου της πρώτης. Η Toyota αύξησε το μετοχικό της μερίδιό στη Subaru Corporation από 16,83% σε 20%, πράγμα που ενισχύει τους δεσμών των δύο πλευρών.

Γνωρίζουμε ότι οι δύο εταιρίες εξελίσσουν τα νέα GT86 και BRZ, ενώ στα πλαίσια του ομίλου, η Subaru επιδιώκει να επιταχύνει την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση, τομείς στους οποίους υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Subaru ετοιμάζει -σε συνεργασία με την Toyota- ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, καθώς οι δύο εταιρίες αναπτύσσουν μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κατασκευαστούν μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιβατικά αυτοκίνητα (C και D κατηγορίας, τόσο σεντάν όσο και SUV), ενώ θα συνεργαστούν και για την δημιουργία ενός κοινού ηλεκτρικού SUV της C κατηγορίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την Ιαπωνία, το όνομα αυτού του νέου ηλεκτρικού SUV θα είναι Evoltis, ένα όνομα που το κατοχύρωσε η Subaru στην Αμερική πριν περίπου δύο χρόνια. Το μοντέλο λέγεται ότι θα αποδίδει 280 άλογα ή παραπάνω, θα είναι τετρακίνητο και η μπαταρία θα του προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 500 χλμ.

Τέλος, τα αποκαλυπτήρια του Subaru Evoltis αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο του 2021, για να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση του Τόκιο, που ανοίγει τις πύλες του τον ίδιο μήνα.

Πηγήcarbuzz

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...