Leclerc: Ο Bianchi άξιζε να βρίσκεται στη Ferrari περισσότερο από εμένα

Σχετικά άρθρα

Ο Charles Leclerc σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον Jules Bianchi, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2015, αφού υπέκυψε στα τραύματά του μετά από το σφοδρό ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP του 2014.

Ο Leclerc είπε πως ο Bianchi άξιζε να βρίσκεται στη Ferrari περισσότερο από αυτόν, με τον Μονεγάσκο να πιστεύει πως ο Γάλλος θα είχε πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από τον ίδιο.

Leclerc και Bianchi ήταν πολύ στενοί φίλοι. Ο Bianchi ήταν ο νονός του Leclerc, ενώ παράλληλα ήταν και ο αγωνιστικός του μέντορας, με τους δύο πιλότους να έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Nicolas Todt.

Ο Jules είχε δείξει ότι έπρεπε να δείξει στην Formula 1 και σίγουρα θα ερχόταν ακόμη περισσότερα. Το γεγονός πως κατάφερε να πάρει βαθμούς στο GP του Μονακό ενώ οδηγούσε ένα μονοθέσιο της Marussia, λέει πολλά για το ταλέντο του.

Άξιζε σίγουρα μια θέση στη Formula 1, αλλά και μια θέση στη Ferrari, πιθανώς ακόμη περισσότερο από ό, τι εγώ. Δυστυχώς όμως η μοίρα αποφάσισε κάτι άλλο γι ‘αυτόν. Ωστόσο είμαι πολύ σίγουρος ότι μάλλον θα είχε δείξει περισσότερα πράγματα από αυτά που έχω δείξει εγώ. Ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος,

δήλωσε ο Leclerc, ο οποίος μίλησε και για το γεγονός πως οι πιλότοι της Formula 1 θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν “στη ψυχική φούσκα της Formula 1” όταν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας πως είναι μεγάλη η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι πιλότοι προκειμένου να επιστρέψουν “στο επίπεδο εστίασης” που απαιτείται. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Θα είναι δύσκολο για κάθε πιλότο να βρει τη νοοτροπία της ψυχικής φούσκας που πρέπει να έχει πριν μπει στο μονοθέσιο. Αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται κάθε φορά που το κάνεις, οπότε όταν δεν το κάνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι δύσκολο να επιστρέψεις σε αυτήν την κατάσταση. Ναι, θα είναι δύσκολο.

Προσωπικά, από το σπίτι όπου βρίσκομαι όλο αυτό το διάστημα, κάνω προπονήσεις κάθε εβδομάδα και προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη ζώνη, μιας και είναι σημαντικό κάθε φορά που πηγαίνω για προπόνηση να προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος και να έχω την ίδια συγκέντρωση με αυτή που έχω όταν μπαίνω μέσα στο μονοθέσιο.

Μιλώντας για την απόδοση του φετινού μονοθεσίου της Ferrari, o Leclerc είπε:

Δυσκολευτήκαμε λίγο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάναμε πέρυσι και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Θα είναι μια δύσκολη σεζόν για όλους, γιατί μόλις ξεκινήσει δεν πρόκειται να σταματήσει και δεν θα έχουμε διαλείμματα για να αναπτύξουμε το αυτοκίνητο περισσότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας.

Νομίζω, λοιπόν, ότι η δουλειά στην πίστα θα είναι εξαιρετικά σημαντική και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Θα είναι πολύ σημαντικό να είμαι συγκεντρωμένος και έτοιμος από τον πρώτο αγώνα και να δίνουμε τα σωστά σχόλια στην ομάδα, στη προσπάθεια μας να βοηθήσουμε την ομάδα να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση αμέσως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...