Γερουσιαστής στην Αυστραλία προσφέρει 1 δολάριο για να αγοράσει την Holden από την GM

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου η General Motors ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης, “σκοτώνοντας” με αυτόν τον τρόπο την ιστορική μάρκα της Ωκεανίας, την Holden.

Παρότι η HSV (Holden Special Vehicles) θα συνεχίσει την εμπορική της πορεία στην Αυστραλία, καθώς η GM συνεργάζεται με το Walkinshaw Group, μέσω της νέας εταιρίας GMSV (GM Special Vehicles), αυτή θα έχει αρκετά περιορισμένη δραστηριότητα.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας του Queensland στην Αυστραλία, James McGrath, επέκρινε τη General Motors για την απόφαση της να σκοτώσει τη Holden, και πρότεινε στην αμερικάνικη εταιρία να την αγοράσει με μόλις 1 δολάριο. Ο συλλογισμός του McGrath πίσω από αυτήν την πρόταση είναι ότι, εάν η GM πιστεύει ότι η Holden είναι άχρηστη, τότε το 1 δολάριο στην πραγματικότητα θα είναι περισσότερο από αυτό που αξίζει η εταιρία, τονίζοντας:

Εάν η General Motors πιστεύει ότι η πλούσια ιστορία της εταιρίας δεν αξίζει τίποτα, αλλά αυτή είναι ανεκτίμητη. Δώστε την πίσω στους εμπόρους της Holden και στην Αυστραλία. Στην πραγματικότητα, θα ήμουν χαρούμενος να αγοράσω τη Holden από την General Motors για ένα δολάριο. Θα σας στείλω, κυρία [διευθύνων σύμβουλος της GM, Mary] Barra, ένα δολάριο μέσω ταχυδρομείου και μπορείτε να μας δώσετε πίσω τη Holden, και εμείς θα την δώσουμε στους αντιπροσώπους της Holden.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στην Αυστραλία είναι το δίκτυο των αντιπροσώπων μας, κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις, που έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε εγκαταστάσεις και ανθρώπους τα τελευταία 100 χρόνια, κατόπιν εντολής των κατασκευαστών. Ανησυχώ πολύ για την απόφαση της General Motors, όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις καλής πίστης με τους αντιπροσώπους της σε σχέση με την έξοδο της από την αυστραλιανή αγορά.

Η GM συνεχίζει το πολυετές σχέδιο παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε το 2015, προκειμένου να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες αγορές όπως αυτές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...