Κάποιος έβαλε αφρό πολυουρεθάνης στην εξάτμιση μιας Mustang GT του γείτονα

Σχετικά άρθρα

Όταν είχαμε δοκιμάσει την 5,0-λιτρη Ford Mustang GT, είχαμε διαπιστώσει από κοντά πόσο δυνατός ήταν ο ήχος από την μελωδία του V8 ατμοσφαιρικού κινητήρα του αμερικάνικου pony car. Δυστυχώς, όμως, ζούμε σε μια υπερβολικά ορθή κοινωνία και κάποιους τους ενοχλεί, κάτι που πέρα από την πλάκα είναι απόλυτα σεβαστό.

Γι’αυτό και η Ford βρήκε τη λύση και η ανανεωμένη Mustang GT που παρουσίασε η Ford το 2017, διαθέτει μια λειτουργία που την ονομάζει “Good Neighbor Mode” (πρόγραμμα καλής γειτονιάς). Με αυτή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ξεκινήσουν τα αυτοκίνητά τους με σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αποτρέποντας έτσι τυχόν παράπονα.

Η προαιρετική λειτουργία λειτουργεί όπως κάθε ενεργό σύστημα εξάτμισης. Έτσι, όταν επιλέξεις το Quiet Mode ή Quiet Start (ήσυχη λειτουργία ή ήσυχη εκκίνηση) το αυτοκίνητο κλείνει ένα σύνολο διαφραγμάτων στο μήκος της εξάτμισης, ρίχνοντας τον στα περίπου 72 dB, με τη Ford να λέει ότι είναι περίπου 10 dB λιγότερα από το Mustang GT χωρίς το σύστημα.

Φαίνεται, όμως, ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Mustang GT είτε δεν επέλεξε το συγκεκριμένο κουτάκι από τον εξοπλισμό, είτε δεν ενεργοποιεί ποτέ το συγκεκριμένο σύστημα, έτσι ώστε να ακούει με κάθε ευκαιρία το εθιστικό γουργουρητό του V8 κινητήρα και τον πλούσιο ήχος της Borla εξάτμισης.

Για τον λόγο αυτό, οι γείτονες του Aaron Robinson, ιδιοκτήτη αυτής της ανθρακί Mustang GT τοποθέτησαν αφρό πολυουρεθάνης στις απολήξεις της εξάτμισης του αυτοκινήτου, αφήνοντας ταυτόχρονα ένα σημείωμα, το οποίο γράφει:

Επιτέλους σε βρήκα! Θέλεις την προσοχή μας, δεν θέλεις την προσοχή μας. Έχετε 14 ημέρες για να φτιάξεις την εξάτμιση ή να βάλεις την εργοστασιακή [εξάτμιση]. Μην μας ενθαρρύνεις να κάνουμε κάτι που μπορεί να μην είναι πολύ καλή ιδέα, καθώς μόνο θα το μετανιώσεις. Σε ενθαρρύνουμε να καλέσεις την αστυνομία [ή] να βάλεις κάμερες και να τραβάνε video, τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Φτιάξε την εξάτμιση σου.

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...