Η τωρινή γενιά του Dodge Challenger προσφέρεται στην αγορά από το 2008 και μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετές εκδόσεις του, όπως το Hellcat και το Demon, αλλά καμία δεν εστίαζε στο στήσιμο και στην απόδοση του μοντέλου στις στροφές και στις πίστες. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει, μιας και η Dodge φημολογείται πως ετοιμάζει την ACR έκδοση.

Τα αρχικά ACR προέρχονται από τις λέξεις American Club Racer και η Dodge πρόσφερε ACR έκδοση στην Viper. Ττο Dodge Challenger ACR θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες, με τον ατμοσφαιρικό 392 Hemi 6,4 λίτρων, αλλά και με τον V8 κομπρεσοράτο Hellcat των 797 ίππων που συναντάμε στο Challenger Redeye.

Το Challenger ACR θα ζυγίζει λιγότερο από 1.800 κιλά, θα κάνει εκτενή χρήση carbon, με μια ρυθμιζόμενη αεροτομή να κοσμεί το πίσω μέρος και να παράγει την απαιτούμενη κάθετη αεροδυναμική πίεση. Τα φρένα θα είναι τις Brembo, ενώ η ανάρτηση θα είναι ρυθμιζόμενη. Θα εξοπλίζεται με νέο bodykit που θα αυξάνει την κάθετα αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη, με ρυθμιζόμενο μπροστινό splitter, κατασκευασμένο από carbon.

Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Mustang Shelby GT500 και Camaro ZL1 1LE. Αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος, ως μοντέλο του 2021.