O Donald Trump απειλεί και πάλι την Ε.Ε με δασμούς στα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη φορά ο Donald Trump απείλησε πως θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι Βρυξέλλες δεν άρουν τους δασμούς τους στους αμερικανικούς αστακούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε “βασιλιά των αστακών” τον σύμβουλό του για θέματα εμπορίου Peter Navarro, ο οποίος έχει αναλάβει τις συνομιλίες για το θέμα αυτό. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Trump είχε ανακοινώσει νέους δασμούς σε βάρος ευρωπαϊκών προϊόντων.

Ο Trump μιλώντας σε μια συνάντηση με επαγγελματίες αλιείς, ζήτησε επίσης από τον Navarro να προσδιορίσει σε ποια κινεζικά προϊόντα θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί εάν το Πεκίνο δεν άρει τους δικούς του δασμούς στους αστακούς που εισάγονται από τις ΗΠΑ.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρει αμέσως αυτόν τον δασμό θα επιβάλουμε δασμούς στα αυτοκίνητά της, που θα είναι αντίστοιχοι. Ο Peter Navarro θα είναι πλέον ο βασιλιάς των αστακών,

είπε ο Trump, υποσχόμενος στους αλιείες ότι η Ε.Ε θα άρει πολύ γρήγορα τους δασμούς.

Ο Robert Lighthizer, o ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, είχε προτείνει πέρσι μια “μίνι συμφωνία” με τις Βρυξέλλες για το θέμα των αστακών, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά, παρά τις συνεχείς επισκέψεις του Επιτρόπου Εμπορίου, Phil Hogan στην Ουάσινγκτον. Πηγές προσκείμενες και στις δύο πλευρές, που μίλησαν ζητώντας να μην κατονομαστούν, είπαν ότι δεν αναμένουν να επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος φέτος.

Ο Trump έχει απειλήσει και στο παρελθόν να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, προκειμένου να πετύχει καλύτερους όρους στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη. Έχει αναβάλει όμως την υλοποίηση αυτού του σχεδίου αρκετές φορές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...