Πριν ακριβώς τρεις μήνες ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Polestar 2 στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κίνα και σήμερα η Polestar έκανε γνωστό ότι η πρώτη “καραβιά” έφτασε την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, ένα οχηματαγωγό έδεσε στο λιμάνι του Βελγίου, στην πόλη Zeebrugge, με τα πρώτα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς τις αγορές της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Οι παραδόσεις στους πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, ενώ αυτές για τους πελάτες της εταιρίας στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Μεγάλη Βρετανία θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα παραδοθούν αυτοκίνητα και στην Ελβετία.

Η παραγωγή των αυτοκινήτων γίνεται στο εργοστάσιο στην πόλη Luqiao, το οποίο ανήκει μεν στην Geely, αλλά η διαχείριση του γίνεται από την Volvo, και σύμφωνα με την τελευταία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Polestar αξιοποιεί την τεχνογνωσία των μητρικών εταιρειών. Η Polestar, ως αυτόνομο brand, κατασκευάζοντας δικά της μοντέλα, περιγράφει το εργοστάσιο στη Luqiao ως state of-the-art και φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι το δεύτερο της εταιρίας στην Κίνα, καθώς διαθέτει άλλο ένα στην πόλη Chengdu, εκεί που συναρμολογείται το Polestar 1.

Να θυμίσω, η τιμή του Polestar 2 ξεκινά από τα €58.800, και είναι ένα τετράπορτο fastback, που τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model 3. Κατασκευάζεται πάνω στην Compact Modular Architecture (CMA) πλατφόρμα της Volvo και φορά δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 408 άλογα με 660 Nm ροπής. Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 78 kWh που προσφέρουν αυτονομία 500 χλμ ανά φόρτιση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο και αυξάνουν την ακαμψία του πλαισίου, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο κατά 3,7 dB που παράγει το αυτοκίνητο όταν κινείται στον δρόμο, σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.