Δες το νέο ρεκόρ του Honda Civic Type R Limited Edition στη Suzuka

Σχετικά άρθρα

H Honda πλέον κατέχει το ρεκόρ γύρου για μπροστοκίνητο αυτοκίνητο στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, καθώς το Civic Type R Limited Edition κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα σε 2 λεπτά και 23,993 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Renault Megane R.S. Trophy-R. Το τελευταίο είχε κάνει χρόνο 2 λεπτά και 25,4 δευτ. τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο συγκεκριμένος χρόνος επιτεύχθηκε από ένα αυτοκίνητο ανάπτυξης του Type R Limited Edition, καθώς αυτό υποβάλλετο στην τελική του αξιολόγηση τον Φεβρουάριο του 2020. Το αυτοκίνητο ανάπτυξης διαθέτει ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με το μοντέλο της έκδοσης παραγωγής, χωρίς τροποποιήσεις ή βελτιώσεις στην απόδοση. Η διάσημη πίστα της Suzuka έχει μήκος 5,8 χλμ. και διακρίνεται για τα υψηλής ταχύτητας chicanes και τις γρήγορες στροφές.

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Civic Type R προσθέτει ένα ακόμα ρεκόρ στο “βιογραφικό” του μοντέλου, με την Limited Edition να ζυγίζει 47 κιλά λιγότερο από το Civic Type R. Για να γίνει αυτό εφικτό, η Honda έχει αφαιρέσει κάθε τι περιττό από το αυτοκίνητο, ενώ χρησιμοποιεί ελαφρά υλικά, διατηρώντας τα πίσω καθίσματα. Φορά ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 20″ της BBS με ελαστικά Michelin Cup 2, έχει λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, δεν έχει πίσω υαλοκαθαριστήρα και θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ. Επίσης δεν φέρει κλιματισμό και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Περιγράφεται ως το “απόλυτο Type R για χρήση εντός πίστας” και είναι διαθέσιμο μόνο στο κίτρινο Phoenix Yellow εξωτερικό χρώμα. Έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλαγές στο πλαίσιο και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης για βελτιωμένο έλεγχο και ανατροφοδότηση. Αυτές οι αλλαγές, καθιστούν το Civic Type R Limited Edition, σύμφωνα πάντα με την Honda, ως το “πιο δυναμικό προσθιοκίνητο hatchback που προσφέρεται σήμερα στην αγορά”.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον 2,0-λιτρο turbo VTEC κινητήρα να αποδίδει 320 άλογα με 400 Nm ροπής και να συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού, στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Το συλλεκτικό αυτό Civic Type R ξεχωρίζει από τα σκουρόχρωμα χρωμιομένα σήματα, την μαύρη γυαλιστερή οροφή, τους μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και από την μαύρη εισαγωγή αέρα στο καπό. Στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό, νέος επιλογέας ταχυτήτων, bucket καθίσματα, μαύρες και κόκκινες Alcantara επενδύσεις, όπως και κόκκινα διακοσμητικά. Το Civic Type R Limited Edition θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 1.000 μονάδων παγκοσμίως, με τις 100 να έρχονται στην Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...