Η Renault έχει πάρει με τη σειρά διάσημες πίστες ανά την υφήλιο, με σκοπό να δείξει πόσο ικανό είναι το νέο Megane RS Trophy-R. Έτσι, μετά τα ρεκόρ στην πίστα Nurburgring με χρόνο 7 λεπτά και 40,10 δευτ., στην πίστα του πίστα του Spa-Francorchamps με χρόνο 2 λεπτά και 48,338 δευτ., και την πίστα Bend Motorsport Park στην Αυστραλία, όπου σημείωσε χρόνο 2 λεπτών και 14,316 δευτ., έρχεται να προστεθεί και η πίστα της Suzuka στο “βιογραφικό” του γαλλικού hot hatch.

1

O χρόνος στην ιαπωνική πίστα έγινε από τον οδηγό αγώνων Laurent Hurgon, όπου κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στα 2 λεπτά και 25,454 δευτ. Η Ιαπωνία είναι κορυφαία αγορά της Renault Sport παγκοσμίως, μπροστά από τη Γερμανία και τη Γαλλία, και η τρίτη αγορά για το Megane RS.

2

Όπως ξέρεις, η παραγωγή του Megane RS Trophy-R θα περιοριστεί σε 500 μονάδες, εκ των οποίων μόνο οι 50 θα καταλήξουν στην Αυστραλία, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν το επόμενο έτος. Η Renault Sport έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης Megane RS Trophy-R Record Breaking, η οποία θα έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ στο Nurburgring. Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε 30 μονάδες παγκοσμίως, και μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία.