Πριν σχεδόν 4 μήνες η Hyundai παρουσίασε το facelift της τρίτης γενιάς του i30 και δεν αργεί ο καιρός που η κορεάτικη εταιρία θα μας δείξει την αντίστοιχα ανανεωμένη έκδοση του i30 N. Γι’αυτό και μέσα στην εβδομάδα, η κορεάτικη εταιρία βρέθηκε στην πίστα του Nurburgring ώστε να συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης.

Αισθητικά, το μοντέλο θα αποκτήσει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και νέου σχεδιασμού ζάντες 18 ή 19 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει νέα οθόνη αφής 10,25″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, υποστήριξη Apple CarPlay/Android Auto και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Μηχανικά δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, παρά μόνο τη προσθήκη του νέου 8τάχυτου αυτόματου DCT κιβωτίου, που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Απρίλιο στο Veloster N, που κυκλοφορεί στην αγορά της Β. Αμερικής.

2

Έτσι, το i30 N με το DCT κιβώτιο αναμένεται να αποδίδει 7% περισσότερη ροπή σε σύγκριση με την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, φτάνοντας τα 377 Nm, από τα 353 Nm. Αυτή θα οφείλεται στη λειτουργία N Grin Shift (NGS), η οποία θα έχει διάρκεια 20 δευτερολέπτων. Η ιπποδύναμη θα παραμένει στα 250 άλογα στην απλή έκδοση και στα 275 άλογα στην έκδοση Performance, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε 5,7 δευτ.