O CEO της Audi ο νέος επικεφαλής στο τμήμα λογισμικού της VW

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Audi, Markus Duesmann, έγινε ο νέος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού Car.Software του VW Group, με τον Dirk Hilgenberg, να γίνεται ο CEO του τμήματος, αντικαθιστώντας τον Christian Senger, ο οποίος χρεώθηκε τα προβλήματα λογισμικού που παρουσιάστηκαν τόσο στο ID.3 όσο και στο νέο Golf.

Ο Dirk Hilgenberg, πρώην αντιπρόεδρος στο τμήμα μηχανικών κατασκευής της BMW, αναλαμβάνει την συνέχιση της ανάπτυξης του λογισμικού vw.os το οποίο θα τοποθετηθεί και σε μοντέλα της Audi, μέσω του project Artemis, αλλά και στα υπόλοιπα μοντέλα του VW Group (Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Skoda και Seat).

Η Audi έχει αναλάβει πλέον τα ηνία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του VW Group, όπως και την διαχείρισή του τμήματος Car.Software που συγκεντρώνει τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού του VW Group.

Στόχος της Volkswagen είναι έως το 2025, όλα τα αυτοκίνητα του Group να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η πολυπλοκότητα. Με αυτήν την κίνηση, η VW θα επωφεληθεί και από τις οικονομίες κλίμακας ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη λογισμικού αυτοκινήτων κατά τουλάχιστον 60%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...